Příběh ukrytý v notách: Čtvero ročních dob v jediném dni přehled
kolektiv autorů
Tato zvuková knížka je perfektním úvodem do klasické hudby pro nejmenší děti. Vyprávění o holčičce a jejím pejskovi, kteří v jediném zázračném dni prožijí jaro, léto, podzim i zimu, na každé stránce ožívá melodiemi ze slavné skladby Antonia Vivaldiho Čtvero ročních dob. Kniha obsahuje i biografii skladatele, slovníček hudebních pojmů a poslední strana nabízí všechny hudební ukázky pohromadě s doprovodným komentářem.... celý text
Umění Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , PikolaOriginální název:
The story orchestra: Four seasons in one day, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh ukrytý v notách: Čtvero ročních dob v jediném dni. Přihlašte se a napište ho.
Z dosud česky vydaných v této sérii je tahle naše nejoblíbenější. Vivaldiho hudba je krásná, pro malé děti (cca od 3 let) dobře uchopitelná, kdy opravdu dokážou slyšet v melodii bouřku, zimu, žár slunce atd. Příběh Elišky na pozadí pak všechna roční období hezky propojí, byť příběh jako takový je vcelku nijaký. Krásné ilustrace, dobře znějící zvuky - za mě výborný knižní počin a doufám, že poroste s dcerou a úměrně věku si v tom vždy najde ten vhodný kus.
Kniha Příběh ukrytý v notách: Čtvero ročních dob v jediném dni v seznamech
Z edice Příběhů ukrytých v notách je tahle má nejoblíbenější. Krásně vykreslená roční období prolínající se nádhernou Vivaldiho hudbou. Moc milý příběh Elišky a její jablůňky.