Příběhy mořeplavců: Češi a Slováci, kteří obepluli svět přehled

Příběhy mořeplavců: Češi a Slováci, kteří obepluli svět
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349341/bmid_pribehy-moreplavcu-cesi-a-slovaci-k-eBi-349341.jpg 4 9 9

Dlouho očekávaná publikace o historii české a slovenské mořeplavby vás provede vývojem tohoto pozoruhodného fenoménu země, jež má k moři víc než daleko. Obsahuje množství příběhů nejvýznačnějších českých a slovenských mořeplavců 20. a 21. století, kteří dokázali obeplout svět. Kdy a proč napadlo naše mořeplavce obeplout svět? Jak se dá v našich podmínkách postavit loď? Co vše během plaveb zdolali a do jakých úskalí a nebezpečí se dostali? Co jim plavba dala a naopak vzala? Kudy vede nejkratší cesta ze srdce Evropy na moře? Odpověď na tyto a množství dalších otázek naleznete v této jedinečné publikaci, která zahrnuje i množství faktografi ckých údajů o technických parametrech konkrétních lodí a informací nezbytných ke znalosti mořeplavby. Kniha je bohatě provázena fotografiemi, dobovými materiály a samostatně vloženou mapou s vyznačenými trasami. Doplňují ji krásné ilustrace. Množství autentických příběhů mořeplaveckých osobností v jedné jediné knize: Rudolf Holý, Richard Konkolski, Milan Švihálek, Julius Ecsi, Jozef Varsányi, Jiří Albrecht, Ivan Orel, František Sýkora, Jiří Denk, Otakar Hons, Jaroslav Bernt, Vlado Porvaznik, Zdeněk Teubner, Oldřich Karásek, Stanislav Kubíček, Petr Ondráček.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhy mořeplavců: Češi a Slováci, kteří obepluli svět. Přihlašte se a napište ho.

Sandalkar
06.04.2021 5 z 5

Moc se mi libil uz samotny napad - sesbirat osobni zkusenosti cesko-slovenskych moreplavcu do jedne knihy.
Pelmel nazoru, rozhodnuti, zkusenosti je stejne pestry jako spisovatelsky styl jednotlivych namorniku. Presne zapadlo do me soucasne cestovatelske ctenarske etapy. Doporucuji vsem, kdo radi bloudi prsten po mape a maji boty z toulaveho telete.

Vyky0287
03.06.2019 4 z 5

Zajímavá knížka. Každý mořeplavec píše trochu jiným stylem, proto mě něco bavilo více a něco méně. Dva roky zpět jsem četl knížku od Petra Ondráčka, která se četla velmi dobře. A hlavně jsem štěstí, že jsem plul se Standou Kubíčkem po Chorvatsku. Jeho život vypadá pro nás normální lidi jako sen.. Proto první příběh, který jsem četl, byl ten od něj. Respekt patří samozřejmě všem. Nedávám plný počet hvězd, protože jednotlivé příběhy by si zasloužily víc, než jen pár stránek. Ale chápu, že tady jde spíš o shrnutí těch nejzajímavějších jmen.

Godvind
12.02.2019 3 z 5

Kniha je složena z autentických vyprávění patnácti různých mořeplavců. Každý autor se své části zhostil po svém, a tak jsou některé části slabší, jiné čtivější. Stejně tak někteří autoři mi byli blízcí, na jiné jsem se "naladit" nedovedl... Respekt si jistě zaslouží všichni, kniha je však značně nevyvážená a jako celek spíše průměrná.

Kniha Příběhy mořeplavců: Češi a Slováci, kteří obepluli svět v seznamech