Physikus přehled

Physikus
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/631/bmid_physikus-0tx-631.jpg 4 199 199

Příběhy Septimuse Heapa série

Když Heap odpečetí komnatu v Paláci a najde v ní zneklidňující portrét již dávno mrtvé Královny, je oživen i Královnin duch. Královna Etheldredda je stejně hrozná ve smrti, jako byla za svého života, a je zřejmé, že se její duch nechystá k ničemu dobrému. Královna má v úmyslu využít Septimuse při výrobě lektvaru, který by jí zajistil nesmrtelný život. Aby se však tento plán mohl uskutečnit, musí se Septimus vrátit do minulosti staré 500 let a stát se Učedníkem královnina syna, slavného alchymisty Marcelluse Pyea. Jenna, Nicko a jejich nový kamarád Snorry následují Septimuse do minulosti, snaží se o jeho záchranu a zároveň se pokoušejí zmařit zákeřné plány zlé Královny. Do děje se vrací výbušná a prchlivá Marcia Overstrandová i stále hladový drak Spit Fyre. Stanley a Dawnie jsou sužovanými krysami, kterým je dávána za vinu Nákaza, jež zachvátila město Přístav. Nákaza, kterou nakonec dokáže vyléčit právě Septimus, protože se od Fyzika v magickém čase před pěti sty lety naučil využívat kouzel a čar.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota

Septimus Hap, Book Three, Physik, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Physikus. Přihlašte se a napište ho.

HollyUndead
20.12.2023 5 z 5

Třetí pokračování se mi moc líbilo. Zase nám nabídlo něco nového z kouzelného světa Septimuse Heapa. Tentokrát k hrdinům příběhu promluvila minulost - královna Etheldredda a její syn Marcellus Strak. Příběh je velice zajímavý, napínavý a čtivý. Moc se mi líbila i nová hrdinka Snorri se svým "mazlíčkem" Ullrem. Nemohu než doporučit tuto knihu dalším čtenářům a v budoucnu se s radostí vrhnout na další díl.

Sandalkar
10.02.2023 5 z 5

Cim dal tim vic nechapu, proc je toto kvalitni detske fantasy srovnavano s Harrym Potterem? Jo, je tam mlady carodej, ale zbytek party tvori nesouroda smesice sympataku (princezna Jenna, starsi bracha Cvocek, pisar Broucin, severanka Snorri, drak, uzasny Ullr,...). V kazdem dile se bojuje se zlem, ale vzdy s trochu jinym (no dobre, 1 a 2 DomDaniel 2x, ale podruhe mel komplice:)).

Originalni, prijemne, ctive. Konecne zmizela (pro mne mimoradne) rusiva tucna slova, jen preklepu a pozapomenutych neprelozenych jmen (Lilka-Sally, Strak- Pye) tam je vic, nez bych knize prala.

Andynka
28.01.2021 4 z 5

Zatím nejlepší díl téhle pohádkové série.
Příběh měl lehce strašidelný nádech a byl nabytý akcí.
Tento díl se věnuje více historii království, takže zase trochu změna a dozvídáte se opět něco nového.
Příšerné jsou za mě ilustrace... ty jsou opravdu strašidelné, na ty jsem ani moc nekoukala.
Každopádně věřím tomu, že kdybych knihu četla jako dítě, asi bych se opravdu i lehce bála.
Takhle pro mě byla kniha zajímavá a ocenuji , že se každý příběh věnuje trochu něčemu jinému. :)

Kniha Physikus v seznamech

Angie Sage