Údolí strachu přehled
Arthur Conan Doyle
Příběhy Sherlocka Holmese série
Čtvrtý román Sira Arthura Conana Doyla je zajímavý už svou dvojdílnou výstavbou. Holmes v polovině příběhu není hrdinou v přímé akci, významnější role připadá spíše doktoru Watsonovi jako kronikáři, který věrně zaznamenává vyprávění o pohnutých osudech tajného Pinkertonova agenta, jenž se s nasazením všech sil potýká s nepřáteli v drsném prostředí hornického městečka, ovládaného zločinným spolčením. 24-017-86... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1986 , PráceOriginální název:
The Valley of Fear, 1915
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Údolí strachu. Přihlašte se a napište ho.
Zatiaľ asi najslabší Holmes. Román ma bavil, druhá polovica, ktorá začala zmenou hlavnej postavy ma ale nudila. Pritom bola v podstate zbytočná a všetko sa dalo vysvetliť stručnejšie a kniha by bola plynulejšia.
Kniha Údolí strachu v seznamech
v Mé knihovně | 385x |
detektivní a krimi romány zfilmováno Sherlock Holmes svobodní zednáři organizovaný zločinAutorovy další knížky
1978 | Pes baskervillský |
2010 | Případy Sherlocka Holmese |
1982 | Dobrodružství Sherlocka Holmese |
1971 | Ztracený svět |
1987 | Muž s dýmkou a houslemi |
První polovina knihy je slavná detektivka Pes barvillský, což je můj oblíbený příběh. DOPORUČUJI.
Údolí strachu jsem neznala a četla jsem ho jedním dechem. Příběh je rozdělen na dvě části. Nejdříve Holmes s Watsonem řeší podivný zločin na venkovském zámku. Poté se vracíme o několik let zpět, do Údolí strachu. Události, které se tam staly, mě ale moc nebavily, přišlo mi strašné, co se tam děje. Ale příběh měl skvělé rozuzlení!! Také doporučuji!!