Příběhy starého Izraele přehled
Eduard Petiška
2.samostatné vydání Vyprávění o stvoření světa, Adamovi a Evě, Kainu a Ábelovi, o potopě světa, o Mojžíšovi, malém Davidovi a obru Goliášovi, o králi Šalamounovi...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhy starého Izraele. Přihlašte se a napište ho.
Samotné příběhy jsou dospělým většinou dobře známé, knížka je primárně cílena na ty, co si znalosti teprve osvojují, tedy spíše mladší ročníky. Vyprávění jednotlivých příběhů je čtivé, v případě audioknižního zpracování, které jsem měla k dispozici já, je příjemné na poslech, příběhy nejsou nijak komplikované, takže bych knihu zařadila spíše mezi oddychovou četbu s potenciálem rozvinutí obecných znalostí.
Notoricky známé příběhy, které Eduard Petiška svým čtenářům velmi povedeně převyprávěl, zaručeně zaujmou nejednoho čtenáře. Kniha je navíc obohacena velmi zdařilými ilustracemi z díla Gustava Doré, které jí dodávají ponurou atmosféru. Přesto mi tam pár věcí chybělo. Například zmínka o Jozuem, který nakonec dovedl Izraelce do Země zaslíbené. Mojžíšův příběh v knize dostal dost prostoru, tak je škoda, že Jozue nedostal aspoň tolik, co Áron. Podobně jsou na tom i „trouby z Jericha“, fascinující příběh, který by se ve vyprávění rozhodně neztratil.
Kniha Příběhy starého Izraele v seznamech
2005 | Staré řecké báje a pověsti |
1975 | Birlibán |
1996 | Alenčina čítanka |
1986 | Příběhy tisíce a jedné noci |
1987 | Anička a básnička |
Zjednodušené biblické příběhy, které bych si chtěla zapamatovat, ale pořád mám v některých souvislostech - kdo je kdo - binec.