Příběhy z korfských uliček přehled

Příběhy z korfských uliček
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409292/bmid_pribehy-z-korfskych-ulicek-OOS-409292.png 4 31 31

Kdo z nás někdy nesnil o životě na ostrově? Tam, kde svítí slunce po celý rok, dívat se ze stínu olivovníku na blankytné moře, popíjet výtečné víno a poslouchat cvrkot cikád? Pavla Smetanová se už potřetí věnuje životu na ostrově Korfu. Popisuje jeho krásy, ale také jeho úskalí. Někdy je moře šedé, víno kyselé, slunce skryto za hustými mraky a cikády zmizí neznámo kam. Ty nepříjemné věci se ale snaží brát s humorem a nadhledem. „Krásně může být všude, pokud je člověk zdravý, obklopuje se dobrými lidmi a váží si toho, co má,“ říká s úsměvem. Příběhy Pavly Smetanové doprovází komentáři autorčina dcera Souzanna Ofelia Damaskinou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběhy z korfských uliček. Přihlašte se a napište ho.

lagina
14.10.2024 4 z 5

Když na pláži v Řecku předčítáte tuhle knihu své sestře a řehtáte se u toho jak blázni, je život sladký jak řecký med.
U jednoho příběhu jsem se normálně dojala, chytla jsem se, jak mi teče slza... u příběhu s dárkem s nepořádkem v pokoji. To je tak dokonale popsané, že mě to chytilo za srdce.
Tohle občasně neuvěřitelné vyprávění mě baví. Je to sbírka povídek a tak některé jsou super, jiné slabší, jako dny pod řeckým nebem. Díky za to :-) Je to laskavé a milé čtení. (nutno říct, že je to první kniha, kterou jsem od autorky četla!)

marie3541
28.07.2020 1 z 5

Nebýt tato kniha ve čtenářské výzvě , tak bych si ji asi nepůjčila. Začala jsem ji číst, když byla na seznamu knih přečtených méně než 20 krát. Než jsem ji stihla dočíst , už tam je samozřejmě vícekrát. Je to taková opravdu oddychovka. Při čtení jsem zjistila, že už je to asi třetí volný díl , ale nenavazuje na předešlé . Některé příběhy mne bavily, některé ne. Asi bych už další knihu nečetla .

Endy17
29.01.2020 5 z 5

Tradičně až neuvěřitelně otevřená zpověď o životě v Kerkyře. Tentokrát Pavla zapojila také dceru Ofélii a trošku i syna Janise - nemůžu se dočkat, že v příští knížce dostane příležitost i Adonis.

Kniha Příběhy z korfských uliček v seznamech