Příhody hraběte Václava Vratislava z Mitrovic na cestě do Cařihradu konané přehled
Václav Vratislav z Mitrovic
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příhody hraběte Václava Vratislava z Mitrovic na cestě do Cařihradu konané. Přihlašte se a napište ho.
nenechte se odradit nezáživností první části, případně ji hned přeskočte, zbylé tři už čerpají z autorovy autopsie a předkládají velmi surový obraz arabské a křesťanské kultury v samém závěru 16. století (je neuvěřitelné, v jakých podmínkách člověk dokáže přežít!)
k autentičnosti přispívá také typografická úprava vydání (Mladá fronta 1977) a doplnění textu původními dřevoryty
Musím uznat, že ta cestopisná část (kvůli které jsem to původně četla) mě vůbec nebavila. Ale popisy života v tureckém zajetí byly opravdu poutavé, člověk pro ně skoro uronil slzu.
Kniha Příhody hraběte Václava Vratislava z Mitrovic na cestě do Cařihradu konané v seznamech
cestopisné příběhy paměti, memoáry zajetí Osmanská říše Istanbul, Konstantinopol hrabata (šlechta)
Velmi dobrodružné vyprávění z konce 16. století, co vše dokáže člověk přežít?! Ze začátku jsem měla problém se starou češtinou, ale postupně jsem úplně přestala vnímat jazykovou stránku a děj plynul tak, že jsem se nedokázala odtrhnout.