Prima sezóna přehled

Prima sezóna
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437524/bmid_prima-sezona-LEJ-437524.jpeg 4 918 918

Danny Smiřický série

1. díl >

Podtitul: Text o nejdůležitějších věcech života. Prima sezóna je vzpomínka a stesk, sentimentální pokus se aspoň na pár hodin přenést do jiného času – do času báječného mládí a prvních lásek, který je prostoupen humorem a prolnut jazzovou muzikou. Kdykoliv sem ale může vtrhnout hrůza a strach, když vystoupí z nevlídné atmosféry provinčního města v době protektorátu. Jak kouzelně zní pod tím dusivým příkrovem geniální, nenapodobitelná povrchnost a neodolatelná banálnost milostných rozhovorů! Exilové vydání. Obálku s použitím obrazu Buddyho Beiderbecka (Bohumíra Španiela) navrhl Mikuláš Kravjanský. Fotografické práce Pamela Harris a Pavel Řehuřek.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prima sezóna. Přihlašte se a napište ho.

RMarkéta
včera 3 z 5

Prvně jsem viděla televizní seriál. Nepoučitelný sukničkář Danny Smiřický se pořád snažil o nějakou holku a klidně by jich zvládl i několik za víkend. Vždycky to ale pro něho skončilo nešťasně, trapně a komicky. Měl plnou hlavu holek, jazzu a řešil vlastně problémy, které obvykle řeší kluci jeho věku. Každou z holek se snažil ukecat, což není úplně vhodná taktika. Děsný loudil. Ten kluk mi chvilkami přišel dost otravný a na facku. Válka byla za dvěřmi. Takže šlo o nelehkou dobu. Nečetlo se to špatně.

martianekk
17.11.2024 3 z 5

Za mě skvělý román Josefa Škvoreckého. Těžké téma a vtipně popsaná honba za láskou mladého Danyho. I filmové zpracování se mi líbilo.

cukrovka
10.11.2024 3 z 5

Znám filmové zpracování a tak jsem si chtěla přečíst i knižní předlohu. Ta mě ale až tolik nenadchla. Danyho neustálé ukecávání děvčat mě trochu nudilo, ale byli zde i vtipné momenty.

Kniha Prima sezóna v seznamech

v Přečtených1 494x