Princezna Brambilla a jiné fantastické povídky přehled

Princezna Brambilla a jiné fantastické povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12994/mid_princezna-brambilla-a-jine-fantasti-gRs-12994.jpg 4 13 13

Výbor z povídek tohoto všestranného umělce. Autora, kterého ovlivnil svět anglosaského gotického románu. V Hoffmannovi se čtenářům i dnes vzdor historickému odstupu dostává literáta v syntetičnosti díla, v jeho dynamice, v jeho metaforičnosti nezastavující se před sférami mimo reálný svět. Kniha obsahuje sedm povídek, mezi nimi dosud nepublikovaný text Princezna Brambilla, pro Hoffmanna nejtypičtější.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Princezna Brambilla a jiné fantastické povídky. Přihlašte se a napište ho.

Kabuky
19.12.2022 5 z 5

Soubor vynikajících povídek.

HTO
13.03.2011 5 z 5

Výpisek: „Pojídala se zaječí pečeně, a všiml jsem si, že Krespel na svém talíři pečlivě očišťuje kůstky od masa a velice se zajímá o zaječí packy, jež mu s velmi přátelským úsměvem na líci přinesla profesorova pětiletá dceruška. Vůbec se dětičky při jídle dívaly na radu nadmíru přátelsky, a po jídle vstaly a přistoupily k němu, leč s plachou bázní a jen na tři kroky. Co zas bude tohle, pomyslil jsem si.

Podával se moučník; vtom rada vyňal z kapsy jakousi bedničku, v níž se ukrýval malinkatý ocelový soustruh; ten vmžiku přišrouboval ke stolu a poté s obdivuhodnou zručností a rychlostí vytáčel na něm ze zaječích kostí všelijaké titěrné krabičky a škatulky a kuličky a rozdával je jásajícím dětem.“

(Příběh o radovi Krespelovi)

Kniha Princezna Brambilla a jiné fantastické povídky v seznamech