Případ Collini přehled
Ferdinand Von Schirach
Fabrizio Collini nedávno odešel do důchodu. Je to tichý, nenápadný muž a nic nenasvědčuje tomu, že by dokázal komukoli ublížit. A přesto v jednom z nejluxusnějších berlínských hotelů brutálním způsobem zavraždí významného průmyslníka. Colliniho případ dostane na starost Caspar Leinen, mladý obhájce, který touží zahájit kariéru verdiktem „nevinen“. Brzy se ale objeví komplikace. Collini se k vraždě sice přizná, zároveň však odmítá prozradit svůj motiv a s kýmkoli mluvit. Leinen při pátrání po důvodech vraždy zjistí, že on sám má s obětí osobní pouto, a současně odhalí strašlivou pravdu o německém právním systému. Ale kolik je toho ochoten obětovat, aby tuto pravdu vynesl na světlo?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2018 , HostOriginální název:
Der Fall Collini, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ Collini. Přihlašte se a napište ho.
Přečteno za jeden den. Kniha mě úplně pohltila, vtáhla do děje a už nepustila. Žádná věta natož stránka nenudila. Moc doporučuji!
Strohé, jasné, výstižné, smutné - příběh (případ). Děsivé - (to, co se všechno schválí, aby se omluvili činy "lidí")!
Doporučuji všem.
Vždy píšu, že se těším na další počin autora. V tom případě se docela bojím, ale určitě si ho přečtu.
Knižní novinky (9.4. - 22.4.)
09.04.2018
Kniha Případ Collini v seznamech
Dielo určené prioritne pre nemecké publikum na posilnenie ich celoživotne vštepovaného povedomia o dedičnej kolektívne vine za Tretiu ríšu. 70%