Smrt krále orchidejí přehled

Smrt krále orchidejí
https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65289/mid_smrt-krale-orchideji-RFG-65289.jpg 4 19 19

Případ inspektora Jacquota V poklidném provensálském městečku se rázem změní atmosféra. V nedalekém statku jsou brutálně zavražděni příslušníci jedné německé rodiny. Souvisí vraždy se vzácnými orchidejemi, jejichž sběratelem a pěstitelem byl jeden ze zavražděných, nebo sahá motiv až do doby na konci druhé světové války?

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny

Jacquot and the Waterman, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt krále orchidejí. Přihlašte se a napište ho.

Artep25
11.11.2023 4 z 5

Nečekala jsem to,ale velmi mně to bavilo .Chytrá odpočinková detektivka. Můžu doporučit.

Standa24
05.12.2021 5 z 5

Čtivý detektivní příběh z malebné Provence, ve kterém se originálně prolínají zločiny z minulosti i z přítomnosti.

petra3597
18.03.2021 3 z 5

Jak již bylo zmíněno- autor detailně popisuje francouzský venkov- Provence, ale na mne to ve finále bylo až přehnané. Od detektivky očekávám podrobný popis, ale spíš postav, charakteru, spáchaných činu atd. Dilo na mne působilo až nudně, pasáže a popisy okolí jsem div nepreskakovala očima.
Ovšem zápletka a vůbec ústřední motiv byl zajímavý, přestože by s ním šlo pracovat určitě jinak, lépe...

Kniha Smrt krále orchidejí v seznamech

Martin O'Brien
britská, 1964