Záhadná smrt na venkově přehled

Záhadná smrt na venkově
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384061/bmid_zahadna-smrt-na-venkove-Z44-384061.jpg 3 49 49

Píše se rok 1908 a lady Emily Hardcastleová, excentrická, čtyřicetiletá vdova s tajemnou minulostí opouští se svou komornou a důvěrnicí Florence Armstrongovou Londýn, aby se usadila na venkově, kde, jak doufá, povede konečně klidný život. Záhy jsou však obě ženy vtaženy do vyšetřování podezřelé smrti a krádeže drahokamu s legendární minulostí a tajemným názvem – Smaragdové oko. První díl ze série brilantních britských detektivních románů, odehrávajících se na začátku 20. století na anglickém venkově potěší nejen příznivce Agathy Christie, ale také milovníky britského humoru.... celý text

Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský

A Quiet Life in the Country, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhadná smrt na venkově. Přihlašte se a napište ho.

cukrovka
29.08.2021 4 z 5

Odpočinková četba. Klasická anglická detektivka z venkovského prostředí. Občas úsměvné a vtipné.

Medicka19
10.11.2020 1 z 5

Jde o skutečná muka pro někoho kdo miluje anglický detektivní román. Humor je vulgární, znalost historie a reálií mizivá, dobový jazyk či společenské konvence nejsou vůbec zohledněny. Vtipkování o nalezené mrtvole, bez špetky reality.
Dodržela jsem zlaté pravidlo a dočetla jsem do strany 60. Říká se, že do strany 60 nesmíte knihu odložit a hodnotit. Já toto pravidlo splnila, další příběh mě nezajímá všechny autorky britských kriminálních románů se obracejí v hrobě.

soukroma
11.07.2020 3 z 5

Pomalé, nanicovaté, nezábavné: příběh z počátku minulého století z anglického venkova a prostředí vyššího stavu (včetně Britů z kolonií a Londýna) mohl být skvělý, ale nebyl. Zápletka ničemná, žádné napětí, hlavní hrdinky dostatečně nepopsané a nevýrazné, vtip zcela chybí.
Navíc mi vadil překlad, jakoby se často sáhlo vedle a tahalo to za oči/uši: "obrysové znalosti" (snad okrajové, když už), oslovení "má paní" od služebné/společnice směrem k lady zaměstnavatelce mne strašně iritovalo (v češtině nejsme na tohle naneštěstí vůbec zařízení, zdvořilé oslovení dámy prostě nemáme - paní ani madam se u nás nenosí, naopak je až podezřelé, ale "má paní" je jak z literárního romantického vztahu ještě o nějaké století staršího). Skoro jsem nemohla uvěřit, že toto napsal současník a muž. 55%

Knižní novinky (2. - 15. července)

02.07.2018

Kniha Záhadná smrt na venkově v seznamech

T. E. Kinsey
anglická, 1960