Poslední zkouška přehled
Hans Rosenfeldt (p) , Michael Hjorth
Případy policejního psychologa Sebastiana Bergmana / Sebastian Bergman: Policajný psychológ série
Sebastian Bergman čelí nevyzpytatelnému sériovému vrahovi, který ohrožuje samu existenci kriminálního týmu. Hvězda televizní reality show je nalezena v opuštěné školní budově s prostřelenou hlavou. Muž je přivázaný ke školní židli, sedí v koutě se špičatou čepicí na hlavě a na zádech má připnutý několikastránkový test. Soudě podle počtu chybných odpovědí oběť selhala v nejdůležitější zkoušce svého života. Ukáže se, že jde o první ze série vražd zaměřených na mediálně známé osobnosti. Kriminální oddělení hledá důkazy, ale Sebastian Bergman najde klíč na internetu a v anonymních dopisech zveřejněných v novinách. Brzy vyjde najevo, že jejich autor má o vraždách informace, k nimž má přístup jenom policie — a vrah.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2016 , HostOriginální název:
De underkända, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední zkouška. Přihlašte se a napište ho.
Kam jenom autor na ty zápletky chodí? Tohle by mě opravdu nenapadlo ... Po detektivní linii v pohodě, ale parta vyšetřovatelů je v rozkladu. Teď už mě neštve jen Sebastian, ale snad ještě víc Vanja. Připomíná rozmazleného fracka. A ten konec, proboha, Billy?
Osobné problémy hlavných postáv, sú naozaj na "hlavu" a pôsobia dosť rušivo! Inak kniha celkom spĺňa štandart severských krimi.
Žebříček nejprodávanějších eknih v září 2016
07.10.2016
Kniha Poslední zkouška v seznamech
detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi Švédsko severská krimi švédské detektivky
První setkání s touto sérií: tak nesympatickou partu aby člověk pohledal (možná v předchozích dílech působili lépe, co vím?). Vyvrcholení případu dost přestřelené, ale zápletka super: frustrovaný sériový vrah toužící pozvednout vzdělanostní úroveň společnosti (to tu snad ještě nebylo). Přečteno na jeden zátah.