Tíha viny přehled

Tíha viny
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531088/bmid_tiha-viny-65b91bc71e369.jpg 5 189 189

Osmý případ policejního psychologa Sebastiana Bergmana. Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z nich odhalen coby sériový vrah. Než si v týmu znovu dokážou navzájem vybudovat křehkou důvěru, je na prasečí farmě u Västerĺsu nalezena zavražděná šedesátiletá žena. Vše nasvědčuje tomu, že zločin byl spáchán se zvláštním záměrem: upoutat pozornost kriminálního psychologa Sebastiana Bergmana. Sebastian v průběhu let pomohl kriminálce vyřešit hned několik případů, ale po nedávných událostech je z něj persona non grata. Nikdo si není jistý, co jeho návrat do týmu způsobí. Mezitím je jeden jeho bývalý klient nalezen mrtvý. Sebastianem tato skutečnost otřese, jelikož k sobě měli blízko a spojovala je dávná tragédie. Vyšetřování se posouvá do osobní roviny a Sebastianův soukromý a pracovní život se proplétají.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host

Skulden man bär, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tíha viny. Přihlašte se a napište ho.

harena
26.11.2024 5 z 5

Dlouho a dlouho očekávaný další díl s psychologem Sebastianem Bergmanem a i tento je skvělý, jako sedm předchozích. Pro mě jedna z nejlepších sérií. Tíha viny je čtení hrozně napínavé, nesmírně čtivé a jako obvykle s otevřeným koncem. A jenom doufám, že závěr nenechají spisovatelé na nás, ale urychleně a opravdu bleskurychle napíší další díl!!! Klidně 10 hvězd.

lendinka.k
21.11.2024 5 z 5

Ačkoliv nejsem velký příznivce severských detektivek, musím prostě uznat, že tato série je SKVĚLÁ! Hltala jsem každou kapitolu a polykala vše, co si autoři vymysleli, i s navyjákem... Postava Sebastiana Bergmana je zatím ta nejúžasnější kontroverzní postava, co jsem kdy četla. Chvíli ho nenávidím, a chvíli mi je ho i líto. A to se mi zas tak často nestává. Ale i vedlejší postavy jsou skvěle napsané, u některých mám také problém si je zařadit a někdy je mi zatěžko pochopit jejich jednání.
V každém díle nás čekají nečekné zvraty událostí, ale vše je tak dokonale propracované, že není problém tomu porozumět, i když je to už často trochu za hranou. Je nereálné, aby se toho tolik dělo jednomu člověku, potažmo jednomu vyšetřovacímu týmu, ale ne neuvěřitelné.
Všech 8 dílů jsem zhltla najednou a teď prožívám něco jako smutek z toho, že se s nimi musím rozloučit. Číst další díly, které možná budou následovat, a možná ne (já se přikláním k té první možnosti), po větším časovém rozestupu bohužel nemá cenu. Všechny ty skvělé detaily ze soukromí vyšetřovatelů člověk zapomene a pak už to prostě nebude ono...
Celou sérii tedy vřele doporučuji, ale hlavní je číst díly po sobě a bez dlouhých časových rozestupů.

moudivlacek
15.11.2024 5 z 5

Moc jsem se těšila na Sebastiana. Předem podotýkám, že opravdu se vyplatí tuhle sérii číst postupně.
Sebastian je opět přivolán k vyšetřování vraždy. Vrah si s ním chce změřit síly. Jestli teda je schopen pomoci policii ho dopadnout.
Navíc tým bojuje s následky zavření Billa za vraždy.
Cathy zjišťuje, proč mrtvý otec Tim ji nutil seznámit se se Sebastianem.
Navíc po odvolání starého šéfa týmu Tolkena visí ve vzduchu konec jednotky.
A objeví se i stará známá Sebastiana, jen o ní dlouho neví.
Od začátku do konce se děje plno událostí, a i když Sebastian dokáže být pořádným trnem v oku, je mi ho líto.
Divoký závěr a jisté otevřené konce mi dávají naději, že se třeba chystá časem další díl. Knihu doporučuji.

Když jsme byli sirotci, Přelomená čepel a další knižní novinky (29. týden)

14.07.2024

10 nejčtenějších knih (červen)

15.06.2024

Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)

05.05.2024

Kniha Tíha viny v seznamech