Tíha viny přehled
Michael Hjorth , Hans Rosenfeldt (p)
Případy policejního psychologa Sebastiana Bergmana / Sebastian Bergman: Policajný psychológ série
< 8. díl
Osmý případ policejního psychologa Sebastiana Bergmana. Vanja Lithnerová bojuje o záchranu svého oddělení, ovšem pověst kriminalistického týmu utrpěla poté, co byl jeden z nich odhalen coby sériový vrah. Než si v týmu znovu dokážou navzájem vybudovat křehkou důvěru, je na prasečí farmě u Västerĺsu nalezena zavražděná šedesátiletá žena. Vše nasvědčuje tomu, že zločin byl spáchán se zvláštním záměrem: upoutat pozornost kriminálního psychologa Sebastiana Bergmana. Sebastian v průběhu let pomohl kriminálce vyřešit hned několik případů, ale po nedávných událostech je z něj persona non grata. Nikdo si není jistý, co jeho návrat do týmu způsobí. Mezitím je jeden jeho bývalý klient nalezen mrtvý. Sebastianem tato skutečnost otřese, jelikož k sobě měli blízko a spojovala je dávná tragédie. Vyšetřování se posouvá do osobní roviny a Sebastianův soukromý a pracovní život se proplétají.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , HostOriginální název:
Skulden man bär, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tíha viny. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Když zhodnotím celou sérii - skvělá! Nejslabší díl byl pro mě Hrob v horách, ale všechny ostatní díly byly pecka, neskutečně čtivé, napínavé, skvěle navazující. Pokud tato kniha měla být poslední díl (snad ne), cítím trochu zklamání. Vyšetřování případu zde bylo tak trochu upozaděno, ve středu stál Sebastian. Nejsem proti, ale - co bude dál s Billym? Kam se na konci poděla Vanja, když se případ vyřešil bez ní? Co samotné oddělení vražd? Kam Sebastian vykročil? Holt to bude chtít další díl.
Na tuhle sérii jsou všichni ostatní krátcí.Každý díl jsem hodnotil plným počtem a zde nemůžu jinak.To co nám autoři předkládají v zápletkách a hlavně ve vyšetřovacím týmu to se nikde jinde neděje.A hlavně tak skvěle napsané.A že máme do dalšího dílu zase dobře rozehráno což...
Když jsme byli sirotci, Přelomená čepel a další knižní novinky (29. týden)
14.07.2024
10 nejčtenějších knih (červen)
15.06.2024
Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)
05.05.2024
Kniha Tíha viny v seznamech
Moc jsem se těšila na Sebastiana. Předem podotýkám, že opravdu se vyplatí tuhle sérii číst postupně.
Sebastian je opět přivolán k vyšetřování vraždy. Vrah si s ním chce změřit síly. Jestli teda je schopen pomoci policii ho dopadnout.
Navíc tým bojuje s následky zavření Billa za vraždy.
Cathy zjišťuje, proč mrtvý otec Tim ji nutil seznámit se se Sebastianem.
Navíc po odvolání starého šéfa týmu Tolkena visí ve vzduchu konec jednotky.
A objeví se i stará známá Sebastiana, jen o ní dlouho neví.
Od začátku do konce se děje plno událostí, a i když Sebastian dokáže být pořádným trnem v oku, je mi ho líto.
Divoký závěr a jisté otevřené konce mi dávají naději, že se třeba chystá časem další díl. Knihu doporučuji.