Učedník přehled

Učedník
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194041/bmid_sebastian-bergman-ucednik-oDg-194041.jpg 5 678 678

Poprvé od chvíle, kdy pod vlnou tsunami ztratil svou ženu Lily a dceru Sabine, se cítí být s někým spřízněn. Nyní bojuje s rozhodnutím, zda dceři říci, že je její biologický otec, nebo si to nechat pro sebe. Situace se zkomplikuje poté, co Sebastian zjistí, že Vanja je členkou švédské kriminálky, a že spolu dokonce již pracovali jako kolegové, a to na případu vraždy Rogera Erikssona, během jejíhož vyšetřování si Sebastian stihl Vanju značně znepřátelit. Týdny ji zpovzdálí sleduje, až zjistí, že jediný způsob, jak se k ní přiblížit, aniž by ji opět odpudil, je dostat se znovu do vyšetřovacího týmu. Ten právě pracuje na sérii brutálních vražd žen, které až do posledního detailu nápadně připomínají vraždy spáchané Edwardem Hindem, sériovým vrahem, kterého Sebastian před mnoha lety dostal za mříže. Hinde je ovšem stále ve vězení s přísnou ostrahou, což tým vede k přesvědčení, že narazili na jeho napodobitele. Jako nepopiratelný expert na Hindeho se Sebastian navzdory osobním nevraživostem do týmu znovu vrací a brzy dospěje k otřesnému poznání, že je s případem svázán mnohem více, než si původně myslel: všechny oběti s ním nějak přímo souvisejí a jeho dcera by se mohla ocitnout v bezprostředním nebezpečí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host

Lärjungen, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Učedník. Přihlašte se a napište ho.

Terka1975
12.11.2024 5 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že Sebastian a ty jeho věčný ženský… a jak to souvisí s vyšetřováním? Měla jsem problém se tím začátkem prokousávat, dokonce jsem chtěla knihu odložit. Ale tolik kladných recenzí mě hnalo dál a dobře jsem udělala, když jsem pochopila proč Sebastian a ženský na každé straně, tak už to mělo spád. A ten konec mě zase navnadil na další díl.

Vlaďkaa4
04.11.2024 4 z 5

Příběh velmi povedený, ale dám hvězdičku dolů, zato jak strašně mi lezli na nervy jak Sebastian tak Vanja. Nic méně za přečtení to určitě stojí.

borupet
29.08.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem! Je jisté, že jsem objevila další úžasnou detektivní sérii. Akorát Sebastian mi trochu leze na nervy :-)

Kniha Učedník v seznamech