Európske blues přehled
Arne Dahl (p)
Případy týmu A / Intercrime série
V poradí štvrtý kriminálny román od vynikajúceho severského spisovateľa Arneho Dahla nás znova privádza k tajuplným vraždám. Tento raz budeme hľadať spojivo medzi zvláštnou popravou muža v Štockholmskej ZOO, ôsmimi zmiznutými východoeurópankami a príšernou vraždou starého židovského profesora. Vyšetrovatelia zvláštneho tímu A. - Paula Hjelma a Kerstin Holmova - budú hľadať vrahov vo všetkých kútoch Európy, ako aj v minulosti, v časoch, keď sa diali jedny z najpríšernejších zločinov 20. storočia. Kľúč k vyriešeniu prípadu nakoniec objavia u nacistického lekára. Viac sa dozviete, keď si prečítate kriminálny román Európske blues, ktorý získal v Dánsku ocenenie najlepší kriminálny román roka.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , PrírodaOriginální název:
Europa Blues, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Európske blues. Přihlašte se a napište ho.
Je to typický Arne Dahl. Hodně mrtvých, spletitý příběh, ale má to hlavu i patu a je to dosti čtivé. Mám ale mnohem raději jmenovce Roalda
Ocenění knihy (1)
2006 -
Deutscher Krimi Preis
(3. International)
Kniha Európske blues v seznamech
detektivní a krimi romány zfilmováno švédská literatura švédské detektivky
2017 | Sedm mínus jedna |
2017 | Šest krát dva |
2013 | Až na vrchol hory |
2010 | Zlá krev |
2018 | Pět plus tři |
Dost složité na čtení, opravdu to chce velkou soustředěnost. 4 různé zločiny, každý pes, jiná ves, ale ke konci to do sebe začalo vše pěkně zapadat. Takže nakonec dobrý thriller.