Světelný klam přehled
Louise Penny
Případy vrchního inspektora Gamache série
„Lámou se srdce,“ podtrhla si Lillian Dysonová pečlivě v knize. „Láskyplné vztahy umírají.“ Ale umírají i lidé – a Lillian Dysonovou najdou zavražděnou v trvalkovém záhonu Clary Morrowové, která ve Three Pines právě slaví svou první samostatnou výstavu. Zapadlá vesnice se díky shromáždění umělců i znalců umění proměnila načas ve svět, kde každý tah štětcem, každá stínohra hrají osudovou roli. Kde za každým úsměvem číhá úšklebek. A každý láskyplný vztah skrývá zlomené srdce. Vrchní inspektor Gamache příjíždí se svým týmem, aby odhalil pravdu. Co se však nabízí jejich očím: skutečnost, nebo jen světelný klam?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2018 , Knižní klubOriginální název:
A Trick of the Light, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světelný klam. Přihlašte se a napište ho.
Další dny strávené s oblíbenými postavami s jejich radostmi,strastmi a další vraždou.Četlo se mi dobře a těším se na další zvraty a vývoj postav,mám takové tušení,že našim hrdinům dá ještě život pořádně zabrat .
Další díl z této pro mně úžasné série, kdy, i když jen, jako čtenář, jsem tichý pozorovatel všech postav, které se nadále otevírají a vyvíjejí. Tady je to návrat inspektora Gamache s jeho týmem a zase do odlehlé vesničky, která není zanesená ani na mapě, Three Pines. Clara oslavuje svou první samostatnou výstavu v muzeu v Montrealu. Následně všechny známé osobnosti i obyvatele vesničky pozve na domácí oslavu. Ráno , na její zahradě plné květin, naleznou mrtvou ženu.
Jak je psáno v anotaci, ožívají stíny minulosti, které ovlivňují přítomnost.
Líbí se mi Gamachova rozvaha a klid při jeho vyšetřování. I zmínka o AA a začátečnickém žetonu anonymních alkoholiků. Je zde hodně emocí a komu věřit? Alkoholikem se může stát kdokoliv a pomoc může přijít, když ji přijme. A odpuštění taky k životu patří a to ve smyslu pozitivním i negativním.
Slova na začátečnickém žetonu AA si vezmu pro sebe, jako mantru, protože je o životě.
Bože - dej mi klid
Přijmout to, co změnit nemohu,
odvahu změnit , co změnit nemohu
a moudrost jedno od druhého rozpoznat.
Bohužel pro mne ta "moudrost"
Už se těším na další díl, bude mě zajímat co Clara a Peter, Ruth a její husa, prostě všichni.
Kniha Světelný klam v seznamech
vraždy detektivní a krimi romány umělci pomsta alkoholismus Kanada odpuštění, odpouštění křivda kritika policisté
2014 | Zátiší |
2014 | Vražedný chlad |
2015 | Nejkrutější měsíc |
2017 | Hladový duch |
2017 | Pohřběte své mrtvé |
Další krásný, smutný a nadějeplný díl z mé oblíbené série.