Příroda České republiky - průvodce faunou přehled
Karel Hudec , Zdeněk Laštůvka , Jiří Kolibáč , Milan Peňáz
V novém upraveném a doplněném vydání Průvodce jsou rozšířeny úvodní kapitoly, je aktualizován systém i nomenklatura, jsou doplněny nové poznatky k některým druhům, několik systematických skupin je zpracováno nově. Úvod pojednává o životním prostředí živočichů na našem území, o nepůvodních druzích a jejich významu, o druzích žijících s člověkem, o praktickém významu živočichů, problematice jejich ochrany a systematickém členění. Speciální část zahrnuje jednotlivé skupiny živočichů od houbovců a žahavců po savce. Z druhově početných skupin hmyzu a dalších bezobratlých jsou vybráni významní zástupci a průřezově i druhy méně známých a nenápadných skupin. Obratlovci jsou charakterizováni podrobněji a stručně jsou popsány i vyobrazeny všechny druhy (u ptáků aspoň všechny významnější druhy). Kniha obsahuje 193 barevných tabulí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příroda České republiky - průvodce faunou. Přihlašte se a napište ho.
Původní česká publikace na poli, které jinak ovládají tituly zahraniční. Stručné a kvalitní texty, ilustrace zdařilé též. Doporučuji.
Přehledně uspořádané, ve druhém, upraveném vydání velmi zdařilé. Opatřeno kresbami i fotografiemi. V roce 2024 vyšel ještě dotisk, aby se dostalo i na další zájemce.
Kniha Příroda České republiky - průvodce faunou v seznamech
v Mé knihovně | 22x |
Autoři knihy
česká, 1927 - 2017 Zdeněk Laštůvka
česká, 1955 Jiří Kolibáč
česká, 1963 Milan Peňáz
česká
Zdařilá příručka - živočichové uspořádaný podle složitosti, od červíků, přes broučky, mušky a všelijakou havěť, přes ryby, ptáky až po savce. Ke každýmu kresba a pár řádek textu. Na hledání jakýho pišišvora jsem to právě zahlíd je tahle knížka neocenitelná