Příroda České republiky - průvodce faunou přehled

Příroda České republiky - průvodce faunou
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412297/bmid_priroda-ceske-republiky-pruvodce-fa-plG-412297.jpeg 5 15 15

V novém upraveném a doplněném vydání Průvodce jsou rozšířeny úvodní kapitoly, je aktualizován systém i nomenklatura, jsou doplněny nové poznatky k některým druhům, několik systematických skupin je zpracováno nově. Úvod pojednává o životním prostředí živočichů na našem území, o nepůvodních druzích a jejich významu, o druzích žijících s člověkem, o praktickém významu živočichů, problematice jejich ochrany a systematickém členění. Speciální část zahrnuje jednotlivé skupiny živočichů od houbovců a žahavců po savce. Z druhově početných skupin hmyzu a dalších bezobratlých jsou vybráni významní zástupci a průřezově i druhy méně známých a nenápadných skupin. Obratlovci jsou charakterizováni podrobněji a stručně jsou popsány i vyobrazeny všechny druhy (u ptáků aspoň všechny významnější druhy). Kniha obsahuje 193 barevných tabulí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příroda České republiky - průvodce faunou. Přihlašte se a napište ho.

matej.cizek
26.12.2024 5 z 5

Zdařilá příručka - živočichové uspořádaný podle složitosti, od červíků, přes broučky, mušky a všelijakou havěť, přes ryby, ptáky až po savce. Ke každýmu kresba a pár řádek textu. Na hledání jakýho pišišvora jsem to právě zahlíd je tahle knížka neocenitelná

TGC
13.12.2024 4 z 5

Původní česká publikace na poli, které jinak ovládají tituly zahraniční. Stručné a kvalitní texty, ilustrace zdařilé též. Doporučuji.

Nermal
21.04.2024 5 z 5

Přehledně uspořádané, ve druhém, upraveném vydání velmi zdařilé. Opatřeno kresbami i fotografiemi. V roce 2024 vyšel ještě dotisk, aby se dostalo i na další zájemce.

Kniha Příroda České republiky - průvodce faunou v seznamech

v Mé knihovně22x