Přirozené funkce orgasmů při milování, porodu a kojení přehled
Michel Odent
Tato kniha o mužských a ženských orgasmech přesvědčí kohokoliv, že lidskost se ocitá před nezbytnou, zásadní změnou. Díky vyspělým metodám asistovaného početí a císařských řezů, díky pokrokům anesteziologie a farmakologie a díky potravinářskému průmyslu, mohou dnes ženy dítě počít, porodit a také své novorozeně krmit, aniž by se musely spoléhat na vyplavení „hormonálního koktejlu lásky“. Lidská inteligence a vynalézavost udělala z hormonů lásky cosi nadbytečného. Zkusme se podívat do budoucnosti a zamysleme se nad naší civilizací v širším kontextu. V sázce je budoucnost lidstva.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přirozené funkce orgasmů při milování, porodu a kojení. Přihlašte se a napište ho.
Vědecká publikace o souvislosti hormonů, orgasmů, sexu, porodu, kojení a kultury. Doporučuji každé ženě, kterou čeká porod.
Knihu jsem si zakoupila po tom, co jsem byla účastnicí besedy s Michelem Odentem, která mě naprosto uchvátila. Knihu jsem pak přečetla za pár dnů, protože jsem do toho tématu byla úplně ponořená. Nikdy bych si nemyslela, že je možné popsat a především prožít milování, porod i vše ostatní tak, jak o tom Odent píše. Ve svém oboru je v dnešní době velkým průkopníkem. Zbývá už jen věřit, že jeho myšlenky se brzy dotknou i širší populace - a především té medicínsky založené.
Díky téhle knize nyní vím, že až jednou přijde můj čas - a tím myslím porod i vše, co s ním souvisí, jak ho chci přožít.
Kniha Přirozené funkce orgasmů při milování, porodu a kojení v seznamech
1995 | Znovuzrozený porod |
2014 | Porod a budoucnost Homo sapiens |
2013 | Přirozené funkce orgasmů při milování, porodu a kojení |
2001 | Láska jako věda |
2003 | Matka Země |
Velmi zajímavá populárně naučná kniha. Dva detaily, které mě zaujaly nejvíce:
1. Jak mohli být na Islandu tak pošahaní, že novorozencům dávali raději přežvýkané ryby (a kravské mléko) než mateřské mléko, ačkoliv měli úmrtnost 300 z 1000? Z toho je vidět, že člověk je neskutečně odolný organismus, protože já bych při takové dietě čekala vymření Islandu během 1 generace.
2. Str. 74-75 Blízký vztah vazopresinu s mužskými hormony.