3. príručka mladých svišťov přehled
Walt Disney
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 3. príručka mladých svišťov. Přihlašte se a napište ho.
26.07.2015
Po těch letech, co jsem tuto knížku znovu otevřela, je to docela příjemné překvapení. Mnoho návodů je sice hůře proveditelných nebo už překonaných, přesto se v ní nachází hodně užitečných rad pro pobyt v přírodě nebo pro ukrácení dlouhé chvíle. No a největší překvapení je česká i anglická verze Kiplingovy básně IF.
Kniha 3. príručka mladých svišťov v seznamech
1992 | Dobrou noc |
1991 | Kuchařka kačera Donalda |
1995 | Lví král |
1991 | Veselé Vánoce |
2008 | Prasátko má narozeniny |
Nádherný návrat do detstva, keď mi Príručky mladých svišťov v 9O. rokoch kupovali rodičia (ak som teda práve nechcel Záhadného Spider-Mana alebo Bublinky, na všetko rozpočet nestačil, bolo nutné vyberať si priority). S nostalgickou radosťou som si to po štyridsiatke znova prečítal a áno, stále je TO tam. To čaro, kúzlo, mágia, atmosféra. Pozor, kniha neobsahuje žiadny komiks, len viac ako 150 strán rôznej všehochute: v atraktívnom, sympaticky malom formáte nájdete tony zaujímavostí, rád, poučení i ponaučení, ako i praktických, menej praktických, až úplne nepraktických informácií, ktoré mali detského čitateľa viesť k tomu, aby žil zdravo, múdro, statočne a nebojácne. Proste ako skaut, prípadne člen združenia Rýchle šípy. To však neznamená, že niektoré rady nie sú pritiahnuté za vlasy (napr. sa odporúča spať pri otvorenom okne... a to aj v zime). Nájdete tu ozaj všetko: typy automobilových karosérií, článok o rodokmeňoch, žehlení, rady, ako sa zbaviť komárov, prípadne ako sa správať k vašej psej priateľke, keď je v tom (ehm, to znelo divne) a samozrejme nesmie chýbať postup na stavbu domčeka v korune stromu. Nechýbajú celostranové farebné ilustrácie s disneoyvskými hrdinami, ktorí vtedy boli nesmierne populárni.