Příšerky a příšeři přehled

Příšerky a příšeři
https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/7974/bmid_priserky-a-priseri-gwo-7974.png 4 70 70

Knížka Pavla Šruta, básníka, laureáta Ceny Jaroslava Seiferta za rok 2000, překladatele (např. D.H.Lawrence, či Leonarda Cohena), autora knih pro děti a písňových textů, je určena dětem i dospělým. Básně plné hravosti, fantazie a slovního humoru jsou skvěle doprovázeny ilustracemi Galiny Miklínové, známé výtvarnice a autorky animovaných filmů pro děti. Kniha se dokonalým propojením básní, ilustrací a neobvyklého formátu stala skutečně výrazným edičním počinem. Ilustrace: Galina Miklínová.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příšerky a příšeři. Přihlašte se a napište ho.

ddkk
19.12.2024 5 z 5

Neodpustím si přidat titulní básničku, protože ta se mým vnukům líbila asi nejvíce. A mně vlastně taky...Navíc je to hodně dobrá logopedická rozcvička:

Příšerky a příšeři
ve dne bydlí pod keři,
ale když se zešeří,
tak se vkradou do dveří,
pak zalezou pod peřiny
a dělají příšeřiny
strašpytlíkům, kteří
na ně hloupě věří.
Bohužel jsou někteří,
kteří na ně nevěří!

Když se totiž takový Příšer vydaří, tak je opravdu, ale opravdu dost příšerný...

Doporučuji.

Nelly
05.01.2024 4 z 5

Vtipné, kratší básničky, nejen pro hravé dětičky. Připomněla jsem si v rámci letošní Čtenářské výzvy a zavzpomínala na časy, kdy moje dítko s upíří básničkou excelovalo ve škole.

Rozari
15.08.2023 5 z 5

Dnešní večerní čtení. Našim klukům 8 a 9 let se básně líbily. Mně taky! Zasmála jsem se například u Straky a Travičky, krásné lingvistické hříčky jsou v básni Pavo-uk nedo-uk.
Z humra může být jedině humrlec :D
U nás to mělo úspěch. Doporučuji.

Ocenění knihy (1)

2006 - Zlatá stuha (Literární část: Beletrie pro děti)

Kniha Příšerky a příšeři v seznamech

v Mé knihovně8x

Pavel Šrut