Příšerné příběhy vánoční přehled
Chris Priestley
![Příšerné příběhy vánoční Příšerné příběhy vánoční](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535726/bmid_priserne-pribehy-vanocni-660fe7c767724.jpg?v=1712318407)
Příšerné příběhy série
< 4. díl
Praskající oheň v krbu, plíživé kroky křupající ve sněhu a doslova mrazivé tušení hrůzy. V sedmi příbězích prodchnutých tajuplnou, strašidelnou atmosférou čeká na čtenáře spousta geniálně nečekaných zvratů a samozřejmě nezbytné, hrůzu nahánějící poučení, že není radno porušovat pravidla ani psané či nepsané zákony a že zlé, zlomyslné chování je po zásluze potrestáno. Poslechněte si další oblíbené Příšerné příběhy britského autora Chrise Priestleyho, kterého při návštěvě Prahy u příležitosti vydání českých překladů jeho knih město natolik nadchlo, že uvažuje umístit sem děj některého ze svých dalších děl.... celý text
Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
Christmas Tales of Terror, 2012
Interpreti: Ladislav Frej
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příšerné příběhy vánoční. Přihlašte se a napište ho.
![andrew8woods andrew8woods](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/406726/m_andrew8woods.png?v=1733570003)
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
Řekl bych, že tento díl je druhý nejlepší ze série, zároveň je však nějakým způsobem méně propracovaný. Na rozdíl od ostatních dílů tento nemá žádný ucelený příběh, do kterého jsou zasazeny povídky. Jsou zde pouze povídky, které mi přišli mnohem lepší než v předchozích dílech a skutečně mají tu správnou vánoční i strašidelnou atmosféru. U této knihy mě však nejvíce mrzí to, že se jedná o poslední díl, ale mi nedostaneme žádné propojení s předchozími knihami...
![666Jitka 666Jitka](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/284446/m_666jitka-65e879fbae059.jpg?v=1709734396)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
V letošním čase vánočním jsem sáhla po této antologii 7 strašidelných povídek pro mládež, které však neurazí ani staršího čtenáře, který se v období svátků má chuť trošku bát. Každý příběh je jiný, má svou zajímavou zápletku a tajemnou atmosféru adventu. Je to taková jednohubka, kterou slupnete na posezení s lehkým mrazením za krkem.
Velký knižní čtvrtek
12.10.2015
Kniha Příšerné příběhy vánoční v seznamech
v Mé knihovně | 185x |
2015 | ![]() |
2012 | ![]() |
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
Od této knihy jsem moc neočekával, protože když jsem si o ní něco málo našel zjevila se že je spíše pro mladší. Když jsem si přečetl pár stránek, tak mi došlo, že jsem se zmýlil. Kniha byla dost akční a taky se mi hezky četla. Nachází se tam 7 příběhů, které na sebe ale nenavazují. U každého z nich jsem se do něj snažil vžít. Za mě nejlepší příběh byl Sněhulák, Ten se mi četl ze všech nejlíp a taky se v něm vyskytlo dost zajímavostí, které mě občas i šokovaly. Celkově se mi kniha moc líbila i, přes to že nebyla tak strašidelná a určitě by se dala zlepšit, ale i tak doporučuju jak pro mladší tak i pro starší