Příšery odnikud přehled
Ivan Mackerle
Okřídlení zabijáci Ďábel z New Jersey Ještěrčí lidé Je kulový blesk inteligentní? Černí psi - Odporní červi - Mluvící promyka - Podzemní býci a mamuti - Mořské panny - Člověk mol - Chupacabra - Ještěrčí lidé - Jsou UFO atmosférická zvířata? - Svítící strašidla - Strašidelné lodě - Fantomy a zjevení - obrazy bez malíře - Hlasy ze záhrobí... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příšery odnikud. Přihlašte se a napište ho.
Knížka je rozdělena na tři části. První se věnuje tvorům, nad kterými se příliš nepozastavuje ani kovaný kryptozoolog, druhá je mišmaš ufounů, duchů a komunikace se záhrobím a třetí je takové zamyšlení a pokus o vědecký náhled na záhadné skutečnosti.
Nejvíce jsem se těšil na první část, kterážto mne ale nejvíc zklamala. Jako bych četl fůru nesourodě seřazených novinových výstřižků, navíc okopírovaných z jiných zdrojů. Prostě nic nového. Druhá část na mne působila tak nějak uceleněji a propojeněji. A závěrečnou vědeckou esej jsem si vyloženě užil.
Suma duchárum pro čtenáře, kteří záhady příliš nestudují, celkem čtivý a možná i objevný soubor svědectví a zajímavostí. Pro mne průměr.
Kniha Příšery odnikud v seznamech
2005 | Cesty za příšerami a dobrodružstvím |
2001 | Velká kniha tajemství a záhad |
1992 | Tajemství pražského Golema |
2011 | Návrat nejistý – Po stopách největších záhad |
2001 | Mongolské záhady |
Obstojný přehled nejen ohledně záhadných stvoření, ale také dalších tajemných jevů. Pročež mi přijde, že titul trošku neodpovídá názvu. Většina jevů je probrána hodně letmo, je to sice zajímavý přehled, ale opravdu hodně stručný a opakují se informace, které člověk o záhady se zajímající už četl i jinde. Nespoléhala bych na to, že bylo čerpáno z více zdrojů, ověřováno a podobně.
Ve srovnání s reportážními knihami z výprav pana Mackerleho je to o poznání slabší, proto dávám jen průměrné hodnocení.