Přísloví a hříčky pro chytré hlavičky přehled
Jana Martincová
Jedinečná dětská kniha, která hravou formou učí děti moudrosti našich předků. Obsahuje 50 obrázků, říkanek a slovně objasněných přísloví. U každého přísloví je také prostor pro vlastní obrázek dítěte.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přísloví a hříčky pro chytré hlavičky. Přihlašte se a napište ho.
Dcera má teď období, kdy ji zajímají různá přísloví a pořekadla a tahle kniha se jí hodně líbila. Nejsou zde všechna přísloví, na která jsem si vzpomněla, ale pro začátek moc fajn záležitost.
Knihu jsem věnovala babičce, které se moc líbí jak samotná knížka, tak přiložené pexeso. S příslovími vyrůstala, vždycky se jimi řídila a myslí si, že neudělala chybu :-) A proto by přísloví měly znát i dnešní děti.
Kniha Přísloví a hříčky pro chytré hlavičky v seznamech
pro děti přísloví, rčení, pořekadla poezie pro děti
Wow! To je knížka! // Líbí se mi, že cesta k pochopení, upevnění toho či onoho přísloví, chcete-li celá interakce s dítětem je ještě delší než naznačuje anotace shora. Kromě čtení a kreslení jsou v pravém dolním rohu otázky, s jejichž pomocí se dítě rozmluví. Některé souvisí s ilustrací (spočítej, pojmenuj, popiš, řekni…), některé se od ní pouze odrazí a soustředí se na dítě, na to, co by udělalo, jak by si poradilo, co by chtělo.
…čímž lze jednak ověřit pokročilost dítěte, jednak včas předejít budoucímu zaškobrtnutí. Jen mít trpělivost, dobře mu naslouchat, nebát se k tématu vrátit i při procházce, když je knížka doma. // Dovedu si představit také zapojení mladšího sourozence. I to může malovat, říkanku vytleskávat, snad i fungovat jako pohotová nápověda.
Dávám maximální počet hvězdiček a chválím. Chválím! Je to ideální trvalka v každé dětské knihovně.
---------------------
NEMALUJ ČERTA NA ZEĎ