Příval přehled
Wilbur Smith , Chris Wakling
Dobrodružství Jacka Courtneyho série
< 3. díl
Dobrodružství mladého Jacka Courtneyho se uzavírá! Ve třetím díle série se Jack s kamarády Amelií a Xanderem a opět i bratrancem Calebem vydává na dobrodružnou výpravu za polární kruh. Pod záminkou pomoci Jackově matce s environmentálním projektem chtějí naši hrdinové natočit film o aktivitách jedné podezřelé společnosti. Ta jim celou expedici ale zároveň financuje. Opravdu jí na srdci leží udržitelné zdroje energie, jak tvrdí? Nebo je v tom něco mnohem temnějšího? Zatímco Jack spolu s přáteli jezdí se psím spřežením, rybaří pod ledem, řídí sněžné skútry a spí ve vlastnoručně postaveném iglú, začínají je postihovat různé nehody včetně Calebova zápasu se smečkou vlků. A mohou vlastně důvěřovat Jonnymu Armfieldovi, který celý výlet zorganizoval? Vydejte se s Jackem na nekonečné arktické pláně a zjistěte, co mají tajemní investoři vlastně za lubem.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Audioteka , BookmediaOriginální název:
Shockwave, 2022
Interpreti: Matouš Ruml
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příval. Přihlašte se a napište ho.
Série s Jackem se mi líbila, škoda jen, že tohle už byl poslední díl. Ze všech dílů jsem však u tohoto měla pocit, že je nejvíc "přitažený za vlasy" - Xander mi občas připadal jak profesionální hacker nějakých tajných služeb a Jack s Amelií, na děti jejich věku, moc uvědomělý. Chápu ale, že to je série pro děti, je pro dospělé :)
Celou trilogii jsem zhltla jako nic a tento díl mě bavil asi nejvíce, i když cílová skupina je o několik desetiletí mladší než já.
Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)
28.08.2022
Kniha Příval v seznamech
Tuto trilogii jsem přečetl raz dva