Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky přehled
Ivana Vostřáková
Přízrak krásné modelky série
1. díl >
Krásná a úspěšná modelka se probere uprostřed noci na zamčeném hřbitově. Nejprve se domnívá, že jde o skrytou kameru nebo hloupý vtip, ale postupně jí dochází, že všechno bude asi jinak. Coby neviditelný přízrak se stane nedobrovolným svědkem vraždy generálního ředitele nadnárodní korporace. Muž je v šoku z toho, že ho zákeřně zavraždila jeho krásná mladá manželka, které naprosto důvěřoval, a proto jako duch zůstane na zemi, aby jí překazil další plány. Společně s přízrakem modelky se vypraví na svůj vlastní pohřeb. Když zde modelka spatří jeho syna Radima z prvního manželství, okamžitě se do něj osudově zamiluje. Kniha obdržela v roce 2016 cenu Miloslava Švandrlíka a stala se tak nejlepší humoristickou knihou vydanou v roce 2015.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky. Přihlašte se a napište ho.
Pohodová, příjemná kniha plná vlídného, inteligentního humoru. Pohladí na duši. Měli by si ji jako první pomoc přečíst všichni, kdo zrovna přišli o někoho blízkého. Mně moc pomohla v době, kdy mi bylo nejhůř. Doporučuji
Mírně ulítlé, dobrý nápad. Začnu si více všímat hřbitovů a dění okolo nich. Na mnoha místech jsem se smála a kniha pobavila.
Ocenění knihy (1)
2015 -
Cena Miloslava Švandrlíka
Kniha Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky v seznamech
láska magie humor tajemno duchové a přízraky modelky romance
2016 | Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky |
2015 | Vysmátá koza aneb Přízrak krásné modelky |
2018 | Ostrá jako katana |
2017 | Vysmátá veverka aneb Přízrak krásné modelky |
2009 | Strašidla z Nerudovky |
Trochu taková červená knihovna ze hřbitova. Začátek při seznamování se s originální situací a se všemi účastníky je docela čtivý. Po půlce se ale začne mlátit prázdná sláma pořád dokola - někdo se diví pořád stejným věcem, někdo je pořád stejně zamilovaný, někdo si pořád stejně nemůže zvyknout na jeho novou situaci, někdo zkouší pořád stejné podrazy, i když je za ně pořád stejně trestán atd. Tahle pasáž byla fakt k nepřečkání a dávám za ni body dolů.
Plusové body dávám za originální nápad, za celkem bohatý jazyk a (možný spoiler) za to, v jakých všemožných podobách jsou mrtví/nemrtví ztvárněni (člověk proměňující se ve zvíře, zombík, mlžný chuchvalec, kostlivec, oživlá socha, kouřová chapadlovitá hmota proměnlivého tvaru, nesmrtelná osoba přežívající staletí v hrobce atd.)
Na další díl se ovšem nejspíš nechystám.