Přízraky doktora Frankensteina přehled
Eduard Martin (p)
Frankenstein se vrací… Spolu s ním a s jeho dobrodružnými osudy vcházejí na stránky této knihy neuvěřitelné události ze života řady zajímavých lidí. Kalifornský lékař, který je vypravěčem této knihy, v ní shromáždil svědectví o svých nejpodivnějších případech – jeho vyprávění čerpá jak z doby, kdy jeho kariéra začínala, tak z časů, kdy se již stal důvěrníkem prominentních pacientů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přízraky doktora Frankensteina. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Přízraky doktora Frankensteina v seznamech
Část díla
2002 | Česká kniha mrtvých |
1988 | Roboti a androidi |
1986 | Manžel z Marsu |
1990 | Manželka z Venuše |
1989 | Milenci našich žen |
Tuhle knihu tvoří nejpodivnější případy amerického soukromého psychiatra Notwedinga. Nápad je to dobrý, ale když tuhle sbírku povídek srovnám s podobnou, kterou tvoří zajímavé příhody podivínského profesora Kesslera, tak ty Kesslerovi jasně vítězí. Stejně jako u Kesslera, i v případech od Notwedinga jsou jádrem většiny povídek nějaká ta morální dilemata. Za nejlepší případy považuji tyto dva: Profesor Cabbert, divotvůrce a Přízraky doktora Frankesteina.
Citace z povídky Sběratel zoufalství:
Pak dědeček zemřel a s ním i krajina mého dětství.
I krajiny umírají jako lidé.
Kolikrát jsem se později chtěl na místo staré farmy vypravit, ale věděl jsem, že už by to byla docela jiná krajina -
Stačí, aby odešel jeden jediný člověk -
A krajina, ve které jsme s ním žili, je rázem jiná.
Zemřela.