Pro blaho národa přehled

Pro blaho národa
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374621/mid_pro-blaho-naroda-4N7-374621.jpg 5 1 1

Komedie o čtyřech dějstvích. Politická satira je aktuální v každé době a každém režimu. Tato hra je toho důkazem. Témata, jako boj o vliv médií, zdroje financování politické kampaně, korupce a intriky, jsou stálá, ovšem je šance na změnu. Malicherný rozkol a osobní spory v politické straně způsobí boj o vliv na finance a informace: kde jinde vzít peníze na podplacení novin než u bohatého šlechtice. Světová premiéra se odehrála v Pištěkově aréně na Královských Vinohradech v roce 1905. Pro toto vydání byl pořízen nový překlad.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pro blaho národa. Přihlašte se a napište ho.

Keram.mareK
31.03.2018 5 z 5

Žánrem naprosto mimo mé zájmy, ale jsem rád, že jsem tomu dal šanci. Zpočátku jsem měl trochu problém s postavami, zorientoval jsem se však vcelku brzy a nakonec jsem nerad přestával číst, protože jsem se pokaždé těšil na pokračování. Dílo je v mnoha ohledech opravdu aktuální.

Kniha Pro blaho národa v seznamech