Problém tří těles přehled

Problém tří těles
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379931/bmid_problem-tri-teles-fOW-379931.jpg 4 2042 2042

Vzpomínka na Zemi série

Přeloženo z anglického vydání The three-body problem (2014). První díl trilogie s rozmachem Duny a stejnou dávkou akce jako Den nezávislosti. V Říši středu zuří Velká kulturní revoluce a Číňané, kteří nechtějí zůstat pozadu za Sověty a Američany, se v rámci tajného vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi. Třicet let poté začnou na Zemi umírat významní vědci a vznikají sekty, které vybízejí k návratu k přírodě. Objeví se nová počítačová hra pro virtuální realitu, zvláštní, čarovná a znepokojivá, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. A pomalu se začíná vyjevovat pravda o tajném projektu z éry Kulturní revoluce.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Host

三体 (The three-body problem), 2008

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Problém tří těles. Přihlašte se a napište ho.

Dick900
předevčírem 4 z 5

Dost složité sci-fi, nicméně zajímavé. Nejvíce mě ale přišel zajímavý náhled na odlišný způsob myšlení, hierarchii hodnot a zejména schopnosti Číňanů (dlouhou dobu mnohými podceňované), který kniha, resp. trilogie poskytuje. Rozhodně doporučuji k přečtení.

denoush
16.12.2024 4 z 5

Politické pasáže se mi četly velice velice špatně a zpočátku jsem si říkal "Pane bože, co jsem si to zase vybral za knihu". Jakmile však politika nebyla středobodem dění, tak jsem se do knihy začetl a ve výsledku se mi dost líbila.

GetSchwifty
09.12.2024 1 z 5

Snažil jsem se, fakt že jo, dal jsem tomu neskutečných 317 stran. Nerozumím, proč je tohle dílo nejoceňovanějším sci-fi současnosti, nerozumím, proč je to celosvětový bestseller a nechápu, proč podle toho někdo natočil seriál. Kniha je nudná, obsahuje brutálně dlouhé pasáže, kdy se vůbec nic neděje. Současně je protkána obřím množstvím politiky komunistické Číny, je psána jazykem, jakým lidé nehovoří a v mnoha pasážích je paradoxně málo sdílná a zkracuje si některé dějové linky oslími můstky (což je šílené u trilogie, kde jedna kniha má 400 stran). Jdu si znovu přečíst Dunu, místo toho, abych se při totálním sebezapření pokoušel dočíst posledních 100 stran při marné naději, že objevím něco zábavného, smysluplného a fascinujícího.

Žebříček nejprodávanějších knih (14. týden)

12.04.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (13. týden)

03.04.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Ocenění knihy (1)

2017 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší SF)

Kniha Problém tří těles v seznamech

v Přečtených2 822x
v Chystám se číst1 136x