Proč existují sprostá slova, když se nesmějí používat? přehled

Proč existují sprostá slova, když se nesmějí používat?
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504282/bmid_proc-existuji-sprosta-slova-kdyz-se-vz1-504282.jpg 3 13 13

Tobík a Týna jsou dva rošťáci, kteří chtějí vědět o všem, co se kolem nich šustne. Obzvlášť je zajímají dospělácké řeči… Jenže kdo má těm tajemným báchorkám rozumět. Existuje tolik slov, která znamenají víc věcí zároveň. Výrazů, které zní jako přísady do lektvarů. Taky v televizi toho napovídají, že se jednomu hlava zavaří. A jak oni ti dospělí u toho nadávají, viďte? Chcete vědět, co za tím vším vězí? Tak si přečtěte, jak se Tobík a Týna začali ptát a co jim na jejich zvědavé otázky rodiče odpověděli...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč existují sprostá slova, když se nesmějí používat?. Přihlašte se a napište ho.

AnetaKor
01.09.2023 3 z 5

Škoda, že v některých tématech se jde více do šířky než do hloubky.

jitka_dankova
08.04.2023 2 z 5

Poučná kniha, která má dětem vysvětlit složitá témata prostřednictvím milé maminky, která zodpovídá dětské otázky. Syn ji začal číst v osmi letech, ale nikdy ji nedočetl. Jediné, co ho bavilo, bylo, že může při čtení prvního příběhu několikrát přečíst trochu sprosté slovo a já s tím nic nezmůžu, protože je to v knize, kterou chci, aby mi četl. Když jsem se ale později zeptala, jestli tedy ví, proč existují sprostá slova, neuměl mi odpovědět. Ani na další otázky z dalších příběhů. Přiznávám, že ani já jsem si z knihy nic nevzala, pro mé rodičovství a vysvětlování složitých témat dětem, bohužel užitečná nebyla. Kniha navíc obsahuje jen málo obrázků a spoustu textu, syna nezaujala.

Nezletilci
24.03.2023 2 z 5

Nezletilá kritička Zorka (10 let) četla knihu takto, celou recenzi najdete ve skupině Nezletilí kritici na Facebooku: "Autorka je moc chytrá a hodně toho ví, ale vše vysvětluje velmi zdlouhavě a zeširoka. Často opakuje to, co už jednou napsala. A nelíbily se mi ani ilustrace, které zobrazují Týnu a Tobíka neustále v podobné póze, jako by se jednalo o stále stejný obrázek, u kterého se mění jen okolí."

Kniha Proč existují sprostá slova, když se nesmějí používat? v seznamech

pro děti otázky a odpovědi

Autorovy knížky

2022  68%Proč existují sprostá slova, když se nesmějí používat?