Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách přehled
Barbara Pease , Allan Pease
Kvůli své kontroverzní knize o rozdílech mezi myšlením žen a mužů procestovali Allan a Barbara Peaseovi celý svět a shromáždili nejnovější poznatky z oboru výzkumu mozku, z evoluční biologie, psychologie a sociologie. Výsledek jejich úsilí, vám možná překvapivým, avšak humorným a čtivým způsobem vysvětlí důvod existence napětí rozepří mezi příslušníky obou pohlaví a pokusí se najít způsob, jak se s nimi vypořádat. Přečtěte si tuto knihu a konečně pochopíte, proč muži nikdy neposlouchají a proč ženy neumí číst v mapách. Po odhalení tohoto tajemství příslušníků opačného pohlaví se už nikdy nebudete muset za nic omlouvat. Dotisk 2001 a 2003.... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2000 , Alman (Jiří Alman)Originální název:
Why men don’t listen and women can’t read maps, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. Přihlašte se a napište ho.
Evoluční psychologie ve vtipně podaném praktickém balení; pobaví, sem tam poučí, člověka, který je při smyslech a při sebereflexi neurazí ;-)
Podrobnou recenzi jsem publikoval už dříve (s kolegou IHT), odkaz na ni jsem vložil do sekce Recenze.
I když jsem nesouhlasila úplně se vším, co v knize bylo napsáno, tak mi to dalo vhled do některých situací, ve kterých jsem absolutně nechápala chování svého muže. Některé poznatky se v knize několikrát opakovaly, ale aspoň si to člověk zapamatoval. Konečně chápu, proč má drahá polovička neprojevuje tolik emocí a proč je pro něj parkování naprosto automatická věc.
Kniha Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách v seznamech
muži ženy partnerské vztahy sexualita verbální (slovní) komunikace mezilidské vztahy populárně-naučné publikace osobnost člověka
Zajímavé a vtipné poznatky ze života, které si každý dosadí do vlastních zkušeností. Pro pobavení dobré, ale čtenářsky mi to nic nepřineslo.