Proč se to říká? přehled
Miloslav Švandrlík , Jiří Winter
Krátké texty, vysvětlující často používaná česká úsloví, pod názvem "Proč se to říká?" vycházely v časopisu Dikobraz v letech 1975 až 1977. Encyklopedické znalosti Mistra Neprakty a humorné podání Mistra Švandrlíka dávají tomuto seriálu trvalejší hodnotu. Jistě by byla škoda, aby dílko zůstalo jen v paměti jho současníků. Odborníci možná budou s některými tématy polemizovat nebo dokonce nesouhlasit, ale knížka patří k literárnímu humoru a tam mohou být i zcelavymyšlené příběhy - hlavně když jsou překvapivé a vtipné.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč se to říká?. Přihlašte se a napište ho.
Vtipné příhody na česká rčení. Některé jsem již zapomněla, ale nyní si to člověk připomenul a osvěžil.
Vtipná knížečka. Nevím sice, jestli je všechno v knížce uveené pravda, ale zábavné i zajímavé to je a Nepraktovy ilustrace vždycky potěší.
Kniha Proč se to říká? v seznamech
Vtipně napsáno, pěkné ilustrace ke každému rčení od Neprakty, v knize je jich kolem 80 , je to taková zkrácená vtipně napsaná knížečka ,která my připomíná knihu J. Pokorný- Zakopaný pes, aneb o tom proč a jak vznikla některá rčení, pořekadla , kde jich je daleko více a podrobněji popsáno