Proč zmizely insignie Karlovy univerzity přehled

Proč zmizely insignie Karlovy univerzity
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269793/bmid_proc-zmizely-insignie-karlovy-unive-gKH-269793.jpg 4 10 10

Již sedmdesát let probíhá pátrání po ztracených nebo ukradených insigniích Karlovy univerzity. Univerzitní žezla, medaile, zakládací listiny a archiválie zmizely na konci druhé světové války. Dosud se ani nepodařilo zjistit, jestli jsou sedm set let staré symboly, neodmyslitelně patřící k imatrikulacím nebo promocím, ještě na světě.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč zmizely insignie Karlovy univerzity. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Seraphine313
09.06.2024

Chápu, proč chtěli autoři tuto knihu napsat, ale absolutně se netrefili názvem. Ze 160 stran knihy je 130 historie Karlovy univerzity, 20 stran dění během druhé světové války a cca 10 o samotné události a pátrání po insigniích. Obsahově méně přínosné, než článek Miroslava Kučery v Přísně tajné! už z roku 1999.

Lenka4
28.09.2016 2 z 5

Velice slibný název a lákavá obálka knihy. Ovšem pod nimi se skrývá hlavně velice stručná historie univerzity, navíc zpracovaná dost těkavým způsobem. Autoři od tématu často odbíhají, třeba ke smrti Klause Heydricha či identifikaci Mony Lisy. O poválečném pátraní po univerzitním archivu přinášejí jen nemnoho informací, hypotéz a spekulací. (Mimochodem - není pravda, že husitská teologická fakulta nahrazuje při promocích žezlo Biblí a kalichem.)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Proč zmizely insignie Karlovy univerzity v seznamech

v Přečtených10x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst3x