Proces s protektorátní vládou přehled
Eva Janečková
Publikace analyzuje z právního a politologického hlediska poválečný proces s protektorátní vládou. V úvodu rozebírá politickou a společenskou situaci, za níž se proces konal, a hodnotí právní normy, na jejichž základě byla sestavena žaloba. Dále charakterizuje jednotlivé osobnosti – ministry protektorátní vlády a podrobně popisuje průběh vlastního procesu. Závěrem hodnotí význam procesu v širších vnitropolitických souvislostech. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proces s protektorátní vládou. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Proces s protektorátní vládou v seznamech
2022 | Spravedlnost, nebo pomsta?: Potrestání válečných zločinců, kolaborantů a zrádců po 2. světové válce v Československu |
2012 | Proces s protektorátní vládou |
2012 | Ochrana osobních údajů |
2016 | Průvodce systémem poskytování sociálních služeb |
2011 | Kamerové systémy v praxi |
Knížka mě poněkud zklamala, neboť je plná historických hloupostí, když už pominu i hrubé chyby ve shodě přísudku s podmětem. Autorka se opírá o tendenční historiky, wiki, užívá pahýl v názvosloví vlasti, ačkoli jsme se této zdegenerovanosti dočkali až po převratu. Kniha jako jedna z mála tuto pseudosoudní frašku připomíná, tím je však její pozoruhodnost vyčerpaná.