Procházky Ostravou: Krok za krokem ulicemi města. 2 přehled

Procházky Ostravou: Krok za krokem ulicemi města. 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496734/bmid_prochazky-ostravou-2-XHL-496734.png 5 5 5

Krok za krokem ulicemi města. Zažijte nepoznanou Ostravu! Jedinečný průvodce vám opět nabízí sedm tematických procházek. Snahou bylo vymanění se z klasického pohledu na Ostravu jako na oblast průmyslu. Raději vychází do přírodních lokalit a méně známých čtvrtí, např. do Hošťálkovic a staré Poruby. Nevyhýbá se ani populárním městským centrům – Přívozu a Vítkovicím, představuje je však optikou přelomu 19. a 20. století v kontextu doby, urbanismu, architektury a jejich současných hodnot. Zcela netypickou kapitolou je procházka místy, kudy vedly tramvajové koleje.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Procházky Ostravou: Krok za krokem ulicemi města. 2. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Bedřich63
23.05.2024 5 z 5

Nezbývá mi nic jiného než na tomto místě zopakovat můj komentář k předchozí knize Petra Lexy Přendíka. Nic nového už asi nevymyslím a tato kniha pro ostravské rodáky a obyvatele opět nemá chybu. Spousta informací, spousta fotek, hodně faktů a hlavně přehledně uspořádané informace.
Autor je podle mého mínění správný ostravský patriot, který spoustu času i mimo své povolání věnuje studiu minulosti tohoto regionu. Informace si nenechává pro sebe, ale seznamuje s nimi i lidi, které to zajímá. Dělá to už pár let, takže jeho posluchačů na různých přednáškách a spolupoutníků na procházkách Ostravou je už celá řada.
Co všechno pro ostravský region dělá, je asi dobře vidět na stránkách https://www.ostravskepesiny.cz/
Z tematických procházek Ostravou vznikla i tato kniha, která má svého předchůdce v prvním dílu.
Kniha je to přehledná. Obsahuje ke každé kapitole mapku se zastaveními a spoustu fotek. Takže s knihou v ruce se čtenář může vydat poznávat významná místa každé z uvedených částí Ostravy. Samozřejmě je lepší se na procházku vydat přímo s Lexou Přendíkem, protože jeho komentáře jsou zajímavé, zasvěcené a vtipné.
Rád jsem se s informacemi v knize seznámil a případné další jeho knihy s podobnou tématikou si nenechám ujít. Stejně tak i nějakou tu přednášku nebo procházku.

Mrňous1
13.08.2023 5 z 5

Opět výborné čtení o mém rodném městě. Děkuji!!!


ave55
01.11.2022 5 z 5

Další skvělý počin pana Přendíka. Je neskutečně čtivý a nutí číst dál a dál.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Jedeme v tom spolu, Dokonalé léto a další knižní novinky (29. týden)

17.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Procházky Ostravou: Krok za krokem ulicemi města. 2 v seznamech

v Přečtených7x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x