Profesorské hrátky přehled
David Lodge
Anglický spisovatel David Lodge si svými humoristickými romány z univerzitního prostředí získal i u nás mnoho. Jeho nová kniha s vtipnou bravurou i moudře reálnou ironií rozehrává ve známých kulisách fiktivní anglické univerzity dějové peripetie jednoho letního semestru. V knize však nejde jen o kvalitní zábavu: je jí třeba připsat k dobru i fakt, že čtenář se v románu seznámí se základními informacemi o fascinujícím vědním oboru, zkoumajícím procesy lidského myšlení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Profesorské hrátky. Přihlašte se a napište ho.
Celkem humorný příběh o univerzitním profesorovi a jeho milostném životě. Čtení dobré, ale rozhodně ji ve své knihovně nenechám a ráda pošlu dál.
Nemám slov, kniha záhy odložena jako zcela nečitelná (od autora zůstávají pro mě čtiví jen a pouze o čtvrtstoletí starší Hostující profesoři).
Kniha Profesorské hrátky v seznamech
anglická literatura univerzitní román
1980 | Hostující profesoři |
2000 | Svět je malý |
2006 | Den zkázy v Britském muzeu |
2009 | Nejtišší trest |
2012 | Výkvět mužství |
Můj První Lodge, nalezený v bedně před antikvariátem po 20 korunách ;o). Překvapuje mě že jsem ho tehdy před těmi deseti lety neokomentoval, protože ta kniha je moc dobrá! Vtipná, chytrá, plná nesmírně přesných charakteristik, místy dokonce i dojemná. Navíc se člověk něco dozví o kognitivní vědě ;o) David Lodge je obecně nesmírně přesný a vnímavá pozorovatel a mimoto má neuvěřitelný rozhled o literatuře i lidské psychologii. Celkový dojem: 85%