Na útěku přehled
Lenka Dostálová
Projekt Alfa série
Mám tři cíle: 1. Zůstat naživu. 2. Nenechat se chytit. 3. Zničit Guntega a jeho program. Nejsem si jistá, co z toho bude nejtěžší. Laylin život se změnil ze dne na den. Musela se naučit, jak bojovat a udržet se naživu. Teď se chce pomstít a zničit Guntega a jeho výzkumný program. Ví, že není jediná alfa, které se podařilo přežít. Je jich víc a Gunteg je chce všechny najít, ovládnout a postavit z nich neporazitelnou armádu. Proto musí být rychlejší a najít je dřív než on.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na útěku. Přihlašte se a napište ho.
Tuhle knížku jsem četla už před delší dobou a nedávno jsem si na ní vzpomněla, tak mi přišlo fér sem napsat nějaký ten komentář. Po prvním díle to bylo překvapení. Moc se mi líbil charakteristický posun hlavní hrdinky. ( To se autorce oproti druhému dílu moc povedlo). Zde jsem měla Laylu mnohem raději, neměla jsem permanentní chuť jí proplesknout. Za mě to byl rozhodně velký posun v kvalitě celé knížky. A těm co přišel první díl průměrný tak si u čtení tohohle dílu řeknou jen WOW.
Co se týče akce tak té tam bylo malinko méně, ale stejně to bylo moc fajn čtení.
(SPOILER)
Layla má tři cíle – zůstat naživu, nenechat se chytit a zničit hlavního záporáka Guntega a jeho výzkumný program, který Layle a spoustě dalším lidem zničil možnost vést normální život. Ví, že není jediná alfa, které se podařilo výzkumný program přežít. Je jich více a Gunteg je chce vše najít a získat nad nimi kontrolu, aby mohl vytvořit armádu. Layla musí být rychlejší a najít je dřív, než je najde Gunteg.
Tenhle díl se mi líbil o dost více než první díl. Přisuzuji to tomu, že v knize se objevila kupa nových postav a Laylin humor se zde neprojevoval tak moc, jako v prvním díle. Velké plus – z mého pohledu! Co se ještě týče nových postav, oceňuji, že každá z nich je svým způsobem originální a svá. Něco takového chybělo prvnímu dílu. Co bych dodal k ději? Abych mluvil pravdu, při čtení si určitě všimnete, že je podobný prvnímu dílu. Ale to jsou i Hunger Games, ne? :D
Zda se těším na třetí díl? Ano. S každou další knihou je příběh lepší a lepší a proto doufám, že zakončení téhle série bude povedené. Nechám se ale překvapit
Knižní novinky (12.2. - 25.2.)
12.02.2018
Kniha Na útěku v seznamech
přátelství akční superschopnosti české sci-fi DNA (genetika) pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2016 | Démon stínů |
2016 | V pasti |
2018 | Na útěku |
2017 | Labyrint osudu |
2019 | Koruna ze světla |
Dobře a srozumitelně napsaný sci-fi román české autorky a dle mého určený zejména pro teenagery. Nepostrádá fantazii, tajemno, komplikovanou zápletku a nečekané rozuzlení. Kniha se mi četla dobře.