Prokletí rodu Janoviců přehled
Vlastimil Vondruška
Letopisy královské komory série
< 18. díl
Mladý Jiří Adam z Dobronína odjíždí do západních Čech na rutinní kontrolu městského hospodaření. Vezme s sebou i svou ženu Johanku, protože netuší, co ho v pošumavském kraji lapků a opovědníků čeká. Záhy poté, co dojde k první vraždě, musí začít vyšetřovat, i když to není jeho povinnost. Ba co víc, při pátrání mu přes protesty začne pomáhat i jeho Johanka. Zločiny se množí a vrší se i podezřelí, ale zdá se, že žádné indicie nevedou k rozuzlení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletí rodu Janoviců. Přihlašte se a napište ho.
To je snad první kniha z historických detektivek pana Vondrušky, která se mi vyloženě nelíbila. Několikrát jsem dokonce myslela, že knihu odložím nedočtenou. Byla jsem ale zvědavá na konec. Ale ten mě hodně zklamal. Řekla bych, že to bude mít pokračování, které by mohlo ten špatný dojem napravit. A vadila mi tam Johanka, měla jsem pocit, že se autor nemůže rozhodnout, zda má být chytrá nebo naivní a pitomá.
Ale proč ne, opovednici mi byly vysvětleni. Cháska nezvedená alespoň z části potrestána. Poznali jsme Johanku. Takže vlastně docela fajn.
Žebříček nejprodávanějších knih (24. týden)
21.06.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (23. týden)
12.06.2024
10 nejprodávanějších eknih (květen)
11.06.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Prokletí rodu Janoviců v seznamech
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
Nemůžu to moc chválit, je to takový průměr. Dá se to číst, ale nic moc. Nebavilo mě to.