Prokop Siostrzonek: Arciopat břevnovského kláštera přehled

Prokop Siostrzonek: Arciopat břevnovského kláštera
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355390/bmid_prokop-siostrzonek-arciopat-brevnov-646cb513661f0.png 5 4 4

Narodil se do doby, v níž měly u nás být řeholní řády s jejich mnohasetletým duchovním posláním vymazány ze života i z paměti. Co mladého muže Petra, úspěšného studenta českotěšínského gymnázia, vedlo k rozhodnutí této svévoli čelit, zasvětit svůj život kněžskému poslání a tajně vstoupit do pronásledovaného benediktinského řádu? Po sametové revoluci přišel s několika stovkami korun v kapse do zchátralého Břevnova, který dnes vzkvétá po všech stránkách. Vzkvétá nejen Břevnov, ale také benediktinský Broumov. Knižní Osudy převora břevnovského kláštera Prokopa Siostrzonka, zaznamenané a odvysílané Českým rozhlasem Vltava, vypovídají o síle víry a touhy, o smyslu života v pospolitosti.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokop Siostrzonek: Arciopat břevnovského kláštera. Přihlašte se a napište ho.

ma_Run_ka
09.07.2024 5 z 5

Přečtení této knihy předcházelo osobní setkání s P. P. Siostrzonkem v rámci festivalu ČteFest 2024.
Život jako kniha - arciopat Sistrzonek vzpomíná, bilancuje, přemýšlí... Vypráví o osobním životě (narozen v Českém Těšíně), o proměnách břevnovského kláštera až do současnosti.
Krásná kniha, kterou chci mít ve své knihovně, abych se mohla vracet ke krátkým zamyšlením či myšlenkám, kterými jsou proloženy jednotlivé kapitoly. Opravdu pohlazení na duši... Propojení s krajem, ve kterém jsem se narodila a stále žiju.

Montague
16.10.2018 5 z 5

Po delší době jsem po přečtení knihy usoudila, že jde o skutečně hodnotnou knihu, která má právo zůstat v mojí knihovně. Osud známého benediktina a "jeho" kláštera se střídá s krátkými zamyšleními. P. Siostrzonek je velký znalec lidského nitra. V řadě příměrů, příběhů... jsem se poznala tak, že mě až zamrazilo. Už teď vím, že si knížku přečtu s kratším odstupem znova.

Kniha Prokop Siostrzonek: Arciopat břevnovského kláštera v seznamech