Propustka na svobodu přehled

Propustka na svobodu
https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/7089/bmid_propustka-na-svobodu-Ibf-7089.JPG 4 144 144

Historická freska odehrávající se na pozadí dějin Skotska, Anglie a Nového světa, jejmiž protagonisty jsou mladí lidé a jejich dobrodružná cesta za svobodou... Mladý Mach touží odnepaměti po svobodě, miluje Zelené vrchy Skotska a sní o bílém domku, dětech a ženě. Lizzie, dcera statkářky si jako dítě s Macchem hrávala, ale nevinnost dětské hry se proměnila v hluboký cit, kterému nikdo nepřeje.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

A Place Called Freedom, 1995

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Propustka na svobodu. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
12.09.2024 4 z 5

Ve 2 polovině 18 století se odehrává tento děj

Driftersoul
03.02.2024 4 z 5

Černobílé - hodní a zlí. Červená knihovna. Na druhé straně, zajímavý (a občas i detailní) pohled na historii UK & US. Přes jistou častou předvídatelnost děje se listy doslova obracejí samy. Nejvíce mne zaujala poslední část, kdy Mack a Lizzie prchají přes hory za svobodou .... to "A Place Called Freedom". (Jejich cestu jsem si dokonce našel i na mapě.) Za ni dávám tu čtvrtou *.

mfe
24.01.2024 4 z 5

Napínavý přiběh vyprávějící o osudech lidí ve 2. polovině 18. století. Čekal jsem smutný konec, ale skončilo to happy endem.

Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019

Knižní novinky (14. týden)

31.03.2019

Kniha Propustka na svobodu v seznamech