Prožila jsem něco neuvěřitelného přehled
Věra Řeháčková
Do čtrnácti let byla Lenka zamindrákovaná – mizerný školní prospěch, špatné rodinné podmínky, lupénka. Změna v jejím životě nastala, když její kožní nemoc příbuzná Nina vyléčila pomocí kamene šungitu. Lenka se s Ninou a její rodinou rozjede do daleké Karélie vzácný kámen hledat. V drsné přírodě nedaleko severního polárního kruhu Lenka zažívá nebezpečná dobrodružství i poznání svých nejen léčitelských schopností.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prožila jsem něco neuvěřitelného. Přihlašte se a napište ho.
Když se mi dostala do rukou první kniha Věry Řeháčkové, přečetla jsem ji jedním dechem. Teď jsem zajásala. Její knížky se tak lehce čtou, každá je o něčem jiném. Neopakují se v nich žádné příběhy z předchozích knížek. Co kniha to doslova originál. Strašně jsem fandila v této knize Lence, svým zážitkem se z ní stala úplně jiná dívka. Prožila něco, co se jen tak někomu nepoštěstí. Navíc zažila i první opravdovou lásku. Po přečtění jsem si musela vygooglit, jestli něco takového, jak je popsáno v knize vůbec existuje, a k mému překvapení je většina toho, co je v knize, opřeno o skutečnost. Opět knížka, která mě nezklamala, hezky se četla a byla srozumitelná a svižná.
Hodně se mi líbila, když jsem četla anotaci, tak jsem byla lehce skeptická, ale přečetla jsem jí během chvilky a určitě můžu doporučit!
Kniha Prožila jsem něco neuvěřitelného v seznamech
v Mé knihovně | 65x |
2004 | Adam a Erik – kluci z hor |
2013 | Prožila jsem něco neuvěřitelného |
2007 | Hon na kluky |
2011 | Dívka s cizí tváří |
1995 | Jsi jednička, Zuzko |
Zajímala mě kvůli šungitu. K Nině do jejího salonu bych opravdu ráda zašla.
Ano, čte se to lehce, najde se tam ledacos milého, vnímala jsem to jako lehkou dívčí či ženskou četbu, když potřebujeme po všelijakých denních štrapácích spočinout a číst něco, co upokojí mysl. Další knížky podobného ražení mě však nelákají. Upřednostnila bych onu přímou zkušenost, kterou zažila Lenočka dočka.