Prožila jsem si peklo přehled

Prožila jsem si peklo
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369223/mid_prozila-jsem-si-peklo-i3b-369223.jpg 4 59 59

Unesena islamistickými povstalci z Boko Haram mladá Nigerijka Patience si prožila skutečné peklo. V okamžiku, kdy se ve svých sedmnácti letech dostává do područí teroristické skupiny Boko Haram, začíná pro těhotnou ženu boj o život. V listopadu 2015 se s Patience setkává německá novinářka Andrea C. Hoffmannová, která přicestovala do Nigérie, aby získala o činnosti Boko Haram co nejvíce informací. Obě ženy se shodnou na tom, že neuvěřitelné krutosti této fanatické islamistické organizace musí být zdokumentovány. A tak Patience novinářce vypráví svůj traumatický příběh...... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Die Hölle von Innen, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prožila jsem si peklo. Přihlašte se a napište ho.

JanaProchazka
28.10.2024 5 z 5

Není to příjemné čtení a i kdyby nebylo vše pravdivě vylíčeno, i kdyby byla pravda jen pár procent, je to silné. Přeju všem ženám svobodu.

Je to o utrpení, právech žen, kniha vede ke srovnávání a vyhlížení hrozeb, které nás mohou postihnout.

Sitting-Bull
13.08.2024 4 z 5

Poutavý popis řady bolestných zážitků a hrůz, kterými si prošly ženy jako zajatkyně Boko Haram. Nám tady v srdci Evropy to může přijít, jako vyprávění z jiné planety, protože Patience v knize popisuje svůj každodenní život a způsob fungování vesnických společenstev v Nigérii, který je totálně odlišný od toho našeho. Nicméně při svých cestách po Etiopii jsem se s popisovaným způsobem života ve vesnických oblastech setkávala zcela pravidelně, není tedy důvodu Patience nevěřit vše, co vypráví.

HŠ
21.01.2024 3 z 5

Budu hodnotit knihu, ne to, co se děje v Nigérii. Vadilo mi, že text byl hodně upravován, nebylo to vyprávěno slovy Patience, víceméně to byl román, ne přepsaná výpověď ženy, což bych ocenila více.

Knižní novinky (15.1. - 28.1.)

15.01.2018

Kniha Prožila jsem si peklo v seznamech