Průvodce architekturou města od počátku 19. století do současnosti přehled
Petr Domanický
Průvodce architekturou města od počátku 19. století do současnosti je rozdělen do dvou základních částí. První je věnována urbanistickému a architektonickému vývoji do roku 1800 a od roku 1801 až do současnosti. Druhá část obsahuje 255 hesel, která zahrnují jednotlivé stavby a soubory budov z období moderního rozvoje. Celkem sedm oddílů sleduje části města včetně připojených obcí. Hesla zahrnují kromě tradiční městské architektury také technické stavby, interiéry, parky a lidovou architekturu... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Průvodce architekturou města od počátku 19. století do současnosti. Přihlašte se a napište ho.
Pokud hledáte zasvěceného a přesto čtivého průvodce po zajímavých plzeňských stavbách, doporučuji tohohle. Přehledné členění, stručné, ale věcné popisy budov, formát sice ne do kapsy, ale do tašky tak akorát. Fakta dovedou překvapit i Plzeňany, kteří si myslí, že vědí vše (takových je tady bohužel dost), a turistu vybaveného tímto průvodcem nemůže ani krátká procházka historickým jádrem města zklamat.
Kniha Průvodce architekturou města od počátku 19. století do současnosti v seznamech
2011 | Loos - Plzeň - souvislosti / Loos - Pilsen - connections |
2013 | Průvodce architekturou města od počátku 19. století do současnosti |
2009 | Slavné vily Plzeňského kraje |
2016 | Plzeň zmizelá |
2014 | Plzeň I: Historické jádro |
Pěkně provedený architektonický manuál, rozdělený podle městských částí.
Textu tak akorát pro získání základních informací.