Průvodce světem plastikového modeláře - Pokročilé techniky přehled
Jakub Vilingr
Průvodce světem plastikového modeláře série
Pokračování našeho loňského bestselleru od stejného autora. Tentokrát se kniha zabývá pokročilými technikami stavby malých plastikových modelů letadel.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Průvodce světem plastikového modeláře - Pokročilé techniky. Přihlašte se a napište ho.
Ďábel je skrytý v detailu. A u plastikových modelů to platí dvojnásob. V "Pokročilých technikách" se Kubrt dělí o zkušenosti, jak právě takovými detaily model oživit. Ať už se jedná o různá táhla, krytky, lanka nebo nové nýtování. V druhé polovině knihy se věnuje povrchové úpravě. Dnes již téměř nepostradatelným metodám pre a post shadingu, přirozeným kovovým povrchem nebo provozním znečištěním. To vše je bohatě dokumentováno fotografiemi. Stále platí, že nejde o dogma, ale jednu z cest, kterou autor podle svých bohatých zkušeností nabízí.
Pokračování původního Průvodce světem plastikového modeláře se zabývá pokročilejšími technikami a je hodnotným zdrojem pro zkušenější modeláře. Autor se o své bohaté zkušenosti dělí s čtenářem opět velice čtivou formou a za doprovodu fotek, kterých je více, než v prvním díle. Jednoznačně doporučuji všem kitařům s aspirací na účast v soutěžích. Vydání opět obsahuje gramatické chyby, je jich však méně než v prvním díle.
Kniha Průvodce světem plastikového modeláře - Pokročilé techniky v seznamech
2012 | Průvodce světem plastikového modeláře - Úplný průvodce stavbou modelu pro začátečníky i pokročilé |
2013 | Průvodce světem plastikového modeláře - Pokročilé techniky |
2015 | Průvodce světem plastikového modeláře - Bojová technika |
pro mě asi ta nejlepší sada publikací o plastikovém modelářství, přehledná,účelná,skvělé fotografie a návody...za mě TOP! (teď budu mluvit za mladší generaci modelářů) "ještě že máme Vilingra" :)