Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970 přehled
Ljuba Štíplová , Jaroslav Němeček
Příběhy Čtyřlístku série
1. díl >
Souborné knižní vydání prvních dvanácti příběhů Fifinky, Myšpulíka, Bobíka a Pindi. V knize naleznete tyto příběhy: Vynález profesora Myšpulína, Čtyřlístek mezi piráty, Čtyřlístek v tajemném hradě, Čtyřlístek dobývá vesmír, Čtyřlístek v polárních krajích, Čtyřlístek na divokém západě, Velké dobrodružství Čtyřlístku, Létající koberec, Balónkostroj, Jeden den v Bubákově, Letem kulatým světem, Prázdniny na sněhu. Druhé vydání.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970. Přihlašte se a napište ho.
Pro plno čtenářů zde je to nostalgie, návrat do dětství a hromada vzpomínek. I já (jakožto mladší ročník) jsem nebyl oškubán a hrál jsem minimálně hry se Čtyřlístkem a i pár příběhu jsem znal. Teď v dospělosti si chci přečíst minimálně první stovku, pač chci vědět a vidět co stálo za úspěchem tak dlouhotrvajícího díla a taky protože je prostě fajn si občas přečíst i něco nenáročného. A tak jsem si tedy přečetl první dvanáctku a moje hodnocení je průměrné. Chápu, že plno z Vás je ovlivněno silou nostalgie, ale já to jdu hodnotit svým současným pohledem.
Jde vidět, že je to pro děti a i zub času je zde znát. Ta přímočarost a občasná naivita je úsměvná, ale občas mi přišlo, že to bez vysvětlení přeskočilo určitou situaci a naprosto to ignorovalo panel vedle. K postavám výtky nemám. Bobík je prostě jedlík a mlátička, Myšpulín je kápo a vynálezce, Pinďa je strašpytel a Fifinka je ženská, která si umí zařídit pořádek.
Příběhy jsou dobrodružné a dost bych to přirovnal k českému Skrblíkovi a to je nejspíše důvodem úspěchu. Odkazy na různé české či československé výrobky jsou skvělé! A samozřejmě i kolikrát pohled na naší krásnou krajinu. Nejvíc ale mě baví příběhy, kde je zakomponován vesmír a jiné planety.
K malbě řeknu, že mi přišlo, že se to díl od dílu lepšilo a občas jsem se i pobavil nad hravostí autorů. (Letající talíř jako opravdický zvětšený porcelánový talíř) Co mi trochu vadilo je nelogičnost bublin a občas se to fakt špatně četlo.
Chápu, že to vždy bylo pro děcka, ale nějakej temnej hororovej dospěláckej Čtyřlístek - to by byla pecka:D!
Kniha Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970 v seznamech
komiksy pro děti Čtyřlístek rok 1969 rok 1970
Naše osmiletá dcera teď Čtyřlístky hltá.