Psí Známky (2023) | Databáze knih

Psí Známky přehled

Psí Známky
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528517/bmid_psi-znamky-65801fd589f03.jpg 4 46 46

Příjemný vánoční příběh na jeden večer. Představte si chvíle, kdy první sníh pokryje ulice města a vy se schoulíte do tepla domova s knihou, která vám zahřeje srdce. „Psí Známky“ je právě taková kniha – hřejivý příběh o Claire, která se musí vyrovnat se ztrátou čtyřnohého přítele Rustyho. Ale i v zimním chladu může vykvést přátelství, a tak je to i v případě Claire a Jamieho, jejichž nečekané setkání v ní znovu probouzí naději. Tento příběh je jako vánoční světýlka ve tmě – přináší světlo tam, kde je nejvíce potřeba. Je to příběh o nalezení krásy v každodenních momentech. O síle odpuštění a nečekaných nových začátcích. V „Psích Známkách“ naleznete humor i hloubku, a to vše zasazené do malebného vánočního prostředí. Tato kniha je ideálním společníkem pro zimní večery, kdy si při svitu vánočního stromečku připomeneme, že láska a naděje jsou vždy na dosah ruky, i když jsou někdy skryté jako dárky pod stromečkem. Připojte se k Claire v jejím putování za uzdravením a objevte spolu s ní kouzlo Vánoc, které dokáže osvětlit i ty nejtemnější kouty duše.... celý text

Literatura světová Romány Rodina
Vydáno: ekniha , Mediaplex

Dog Tags, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psí Známky. Přihlašte se a napište ho.

jitka_dankova
13.01.2025 5 z 5

Kratičká novela o vznikající lásce na pozadí jedné pohromy za druhou (mrtvý pes, mrtvý kamarád, nemocná matka, špatný vztah, fakt závažné omrzliny...). Byl to zvláštní příběh - kovbojské prostředí, koně, farmy... ona ghostwriterka, on voják a děj blízko vánočních svátků a přitom absolutně bez vánoční atmosféry. Myslela jsem si, že jsem si koupila podivnou 94 stránkovou slátaninu, ale ono to vlastně bylo milé. Hezké. Hřejivé. Pohádkové. Roztomilá mrazivá jednohubka, u které jsem nakonec ráda, že nezůstala zapomenutá v mém nákupním košíku v e-shopu.

Áža707
13.01.2025 2.5 z 5

Bohužel musím říct, že nesdílím nadšení ostatních čtenářů, protože mi tato novela nesedla. Myslím, že to z větší části způsobuje styl psaní (nevím, jaký je v originále). Příběh jako takový byl pěkný, ale přijde mi zbytečně rozsáhlý na tento žánr. Kdyby byl rozpracován na více stranách, věřím, že by to bylo příjemné odpočinkové čtení na zimní večery.

Díky anotaci jsem byla příjemně naladěna a těšila jsem se na příběh, který mě pobaví a bude mít hloubku. Opět musím konstatovat, že jsem tam ani jedno nenašla. Ano, kniha obsahovala hezké myšlenky o rodině a přátelství, ale nijak víc mě nezasáhla.

Na 90 stranách bylo mnoho postav a mnoho informací – například Frank, který v příběhu neměl žádnou větší roli a jen se dozvídáme, že chová nějaký cit k hlavní hrdince, ale nic z toho následně neplyne. Frank a šerif mohli být klidně jedna postava a dávalo by to větší smysl. Stejně tak v závěru Jamieho rodina byla zbytečně příliš komplikovaná. Hlavní postavy jsem neměla možnost více poznat a spíše zde byly jen jejich myšlenky. Absolutně jsem mezi nimi necítila žádnou chemii ani fungování.

Celkově na mě příběh působil násilně a emoce čtenáře nevyvolával prožitím okamžiků v knize, ale skrze věci, které většinu lidí emocionálně rozčílí – například úmrtí psa. V anotaci se dozvídáme, že se Claire musí vyrovnat se ztrátou Rustyho, ale žádné vyrovnávání jsem zde nenašla.

K tomu všemu si autor očividně myslí, že čtenář na 90 stranách prodělá amnézii, a tak se některé informace opakují, a to nejen jednou, ale i čtyřikrát. Věřím, že si kniha své fanoušky najde, ale já ji nedoporučuji.

2,5/5

monika0181
08.01.2025 3.5 z 5

I jednohubka je vedle tohoto příběhu maxi.
Ale co příběh má a vydá to za celý román, je morální poselství, sdělení hodnot.
Příběh je kraťounký, že ho přečtete u kafe. Slohově i párkrát zaškobrtne. Ale jeho myšlenka to xkrát vynahradí.
V době, kdy všichni někam spěcháme a stále se za něčím honíme, je to připomínka toho, co je v životě opravdu důležité.
I přesto lidské a morální poselství je příběh svižný a čtivý, nenáročný vhodný pro všechny, byť lehce smutný s přiměřeně šťastným koncem - žádná hollywoodská přeslazenost.

Kniha Psí Známky v seznamech

v Mé knihovně79x