Psychologie Romů přehled
Petr Bakalář
Romská psychika se v některých aspektech odlišuje od psychiky "neromů". V každodenní praxi se projevují odlišné vzorce chování a jednání, které je třeba chápat jako přímé důsledky specifických rysů a dekódovat je na základě znalostí horizontů romské psychiky. Napsání této knihy je prvním krokem k pochopení celé problematiky v širším teoretickém kontextu. Je zřejmé, že mnoho z toho, co je v knize uvedeno, je možné doplňovat a upřesňovat. Přesto považuji tuto práci za první systematický pokus porozumět romské problematice z hlediska moderní psychologie. (Úvod)... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psychologie Romů. Přihlašte se a napište ho.
Jedna hviezdička za odvahu venovať sa téme nachádzajúcej sa na dosť tenkom ľade. Od knihy som čakal trochu hlbší ponor do problematiky. Zaujímavé boli časti venujúce sa rómskej histórii, zvykom a stratégiám prežitia. Autor by sa mohol k danej téme opäť vrátiť a spracovať ju hlbšie a komplexnejšie.
Kniha Psychologie Romů v seznamech
2003 | Tabu v sociálních vědách |
2004 | Psychologie Romů |
2008 | Bůh jako psychický virus |
2003 | Cvičebnice psychologie |
2001 | Kniha otázek: kniha, která zpříjemní čekání |
Odborně tvářící se kniha plná neověřitelných domněnek a pochybných zdrojů. Nelze z ní nic rozumného čerpat.