Ptáček na klíček přehled

Ptáček na klíček
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545408/bmid_ptacek-na-klicek.jpg 5 12 12

Napínavý příběh ze zasněženého Walesu o síle rodiny i výjimečné odvaze. Když jedné zimní noci obdrží Seren Rhysová na mrazivém viktoriánském nádraží záhadný balíček od neznámého cestujícího, netuší, jaké potíže ji čekají. Na cestě za novým životem míří do odlehlého venkovského sídla. Po příjezdu však zjistí, že její představa veselých Vánoc byla jen klam. Vyzbrojená mluvícím ptákem, jehož slova možná nejsou pravdivá, kouzelným sněžítkem a vlastní odvahou se Seren vydává na nebezpečnou půlnoční výpravu do začarovaného světa sněhu a hvězd. Jejím cílem je vrátit sem ztracené štěstí.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook

The Clockwork Crow, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ptáček na klíček. Přihlašte se a napište ho.

Danago
22.11.2024 5 z 5

Moc hezká kouzelná zimní pohádka , ideální pro dívky od 10ti let
Pohádka navodí vánoční mrazivou atmosféru. Je to dobrodružný vánoční příbě z viktoriánské Anglie.
Sirotek Seren na cestě za novým životem, získává na mrazivém viktoriánském nádraží záhadný balíček od neznámého cestujícího. Když se dostává do vysněného sídla , zjistí, že je zde smutno a žádné radostné Vánoce ji zde nečekají. Rozhodne se vrátit do sídla ztracené štěstí.
Serense tedy vydává na záchrannou cestu , u níž ji pomáhá mluvící havran na klíček.
Knížka má tak akorát stránek, aby to děti bavilo po celou dobu čtení.

Knižní střípky
16.11.2024 4 z 5

3,5*

Celý příběh má v sobě kus poctivé starosvětské atmosféry a tu já mám tuze ráda.
Možná by si zasloužil trochu více propracovanosti, ale předpokládám, že děti to tak vnímat nebudou. Čtení jsem si užila a s klidným svědomím knihu doporučím třeba jako dárek pod stromeček.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

Varjohukka
13.11.2024 5 z 5

Tohle bylo nádherné a magické čtení, které mě vrátilo do časů mého dětství, kdy jsem takové příběhy hltala jeden za druhým.
Má to takovou mrazivě vánoční, přesto ponurou náladu. Hlavní postava - sirotek se vydává na záchrannou dobrodružnou cestu a má s sebou velmi zvláštního společníka.
Knížečka je to útlá, taková jednohubka, klidně bych uvítala o pár stránek více, ale určitě doporučuji!

Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)

06.10.2024

Kniha Ptáček na klíček v seznamech

Catherine Fisher
britská, 1957