Punčový dort přehled
Karel Houba
Čtyři novely, v nichž se hrdinové příběhů citově, morálně i myšlenkově vypořádávají s osobními a společenskými problémy. Tři a jeden - líčí hrdinství prostých lidí v boji proti fašismu. Setkání nad řekou - líčí citovou a názorovou konfrontaci dvou generací. Punčový dort - problém dospívajícího chlapce, který najednou pozná, že oba rodiče jdou pouze za svou kariérou bez morálních zábran. Putování za snem - příběh člověka, hledajícího ve stáří svůj sen, svou lásku, která mu pomohla přežít útěk z říše.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Punčový dort. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Punčový dort v seznamech
1980 | Bílý kůň |
1976 | Postel s nebesy |
1989 | Stavy blaženosti (Bizarní texty) |
1964 | Přesýpací hodiny |
1980 | Ejhle člověk |
Měla jsem poměrně velký strach, že na mne bude rušivě působit jazyk, kterým je tento starší kousek napsán, ale ten se ukázal být naprosto zbytečným. Naopak, styl vyprávění byl nádherný.
Čtenáře čekají poutavé povídky o těžkém životě havířů, o tom, jak lidé trpěli za první i druhé světové války, avšak i o tom, kolik odvahy a dobra se v některých našlo, dokonce i u takových, do kterých bychom to nikdy neřekli. Bavily mne popisy nebezpečných partizánských akcí, odhodlání obyčejných lidí bojovat za svou rodnou hroudu. Mnohé povídky se věnují ztrátám, jež člověku v životě přináší nesnesitelnou bolest, jiné zase vyzdvihují naději, která nám pomáhá se z předešlých kotrmelců nezbláznit.
Moc pěkné čtení.