Pýthie přehled

Pýthie
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475877/bmid_pythie-ZIA-475877.png 3 149 149

Lis měla plán. Ne! Pořád ho má. Cíle nebylo dosaženo, chybí však jen nepatrný krůček. Splnila přání rodičů a teď je řada na nich, aby oni splnili svou část dohody. Tak proč jí na dveře buší nějaký chlápek, který tvrdí, že jí přišel pomoct, a přitom se chystá zničit vše, o čem kdy snila? Ani Romain není nadšený svým posláním. Nechce ztrácet čas s nevděčnou princezničkou, která má všechno, co on kdy chtěl, a přitom od toho utíká. Vědí, že se nedohodnou a neexistuje kompromis. Řešení je jednoduché: válka. Nebo radši sázka? Příběh o vzteku a frustraci, ale i touze a odhodlání, kde karty nemíchá osud, protože zúčastnění mohou předvídat budoucnost.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pýthie. Přihlašte se a napište ho.

knizninadsenec
08.11.2024 5 z 5

Příběh mě polapil a upoutal hned od začátku.
Nástup Romaina na scénu, tedy Lis do života, byl dokonalý, i když jim oboum nepříjemný. Jejich schůzky, hovory a sbližování... Vše mě nutilo knihu neodložit a číst dál, pokud nebylo něco neodkladného. Hltala jsem jej stánku za stránkou.

Chvilkami to bylo zvláštní, pak prostě hezké, frustrující, ale i zmatené - co se tedy vizí týče, občas sladké, vtipné a i trochu peprné.
Aby vyhráli, každý se držel svého. Jeden z nich se snažil ovládnout/nepodlehnout a druhý uspět, aby druhý neuspěl. Bylo to trochu komplikované. Zároveň bojovali sami se sebou, svými plány, vizemi a city.

Děj na mě působil nepředvídatelně. Bylo zajímavé sledovat snahy, průběh, zda se věštby náplní... I když mi bylo jasné, jak to pak bude s city nebo vztahem.
Líbí se mi, jak to skončilo, bylo vyřešeno.

Celkově to byl nádherný příběh, kterému nemám co vytknout. Možná se občas chovali nelogicky/zvláštně, ale nebrala jsem to jako něco, co by se mi nelíbilo nebo bylo divné, spíš to bylo prostě součástí situace. Příběh i hlavní postavy jsem si zamilovala.

Je to hezké, romantické, trochu fantasy.

lailaj
08.08.2024 2 z 5

Vymyšlený svět vypadal zajímavě, ale ani jeden jeden z hlavních hrdinů mi nepřirostl k srdci a v některých situacích se chovali vyloženě nelogicky. Asi nejvíc se mi líbil kamarád Kal.

Ciarra
04.08.2024 5 z 5

Úžasná víkendová jednohubka!
Vřele doporučuji, perfektně napsané dialogy mezi Lis a Romainem, neuvěřitelně uvěřitelné situace a jedna sázka o všechno.
Líbilo by se mi pokračování, tentokrát s dvojicí Kal a Blanka. Třeba se dočkám.

Poslední Mona Lisa a další knižní novinky (12. týden)

21.03.2022

Kniha Pýthie v seznamech